Четиридесет и пет нови случая на COVID-19 са установени сред

...
Четиридесет и пет нови случая на COVID-19 са установени сред
Коментари Харесай

45 нови случая на COVID-19 след откриването на Олимпиадата

Четиридесет и пет нови случая на COVID-19 са открити измежду олимпийския личен състав и спортисти през вчерашния ден (4 февруари) - деня, в който бяха открити Зимните Олимпийски игри в Пекин, съобщи Ройтерс, базирайки се на организационния комитет.

„ 26 от новозаразените са хора, които са пристигнали на летището. Сред тях са 20 спортисти и представители на олимпийски тимове. Останалите 19 са в " затворения балон ", в който е изолиран личният състав на Игрите. Девет нови случая на локално предаване на ковид са били регистрирани през вчерашния ден в континентален Китай (без Хонгконг и Макао) - с три по-малко от предния ден “, заяви по-рано през днешния ден Националната здравна комисия, представена от организация Синхуа.

21 new COVID-19 positive cases in Beijing Winter Olympics today, 55 reported positive yesterday

Source: Reuters

— KABALI (@yunuss_khan_)
Един от тях е в столицата Пекин, която е хазаин на 24-ите зимни олимпийски игри. Китайските управляващи започнаха съществени ограничения, с цел да овладеят разпространяването на болестта преди почналия през вчерашния ден огромен състезателен конгрес. Шест нови случая на Ковид са били регистрирани в провинция Гуандун и два в град Тянцзин.

Националната здравна комисия заяви и за 18 случая, импортирани от чужбина. 129 пациенти с Ковид са регистрирани като оздравели през вчерашния ден. На лекуване в китайски лечебни заведения остават 1571 индивида. От началото на пандемията в Китай, с население от към 1,4 милиарда души, са доказани единствено малко повече от 106 хиляди случая на COVID-19. Броят на умрелите в страната остава неизменен повече от една година - 4636.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР