Четиридесет депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската

...
Четиридесет депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската
Коментари Харесай

Германски депутати искат бежански лагери по границите на ЕС

Четиридесет депутати от немския Бундестаг приканиха новия ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен да обезпечи процедура за въздържане на притока на бежанци в Европа посредством създаване на центрове за мигранти по външните граници на Съюза.

Депутатите молят Фон дер Лайен да работи за обезпечаването на такава процедура, при която в новите центрове тези, които търсят леговище, да отиват " непосредствено към процедура за приемане на леговище, а тези, на които е отхвърлен подобен статут, да бъдат депортирани ", се споделя в писмото на депутатите, представено от немския вестник " Welt am Sonntag ".

Строителството на подобен вид центрове е допустимо според член 43 от Директивата за Процедурите за леговище на Европейски Съюз. " За да има Евросъюзът отговор на миграционните процеси, ние се обръщаме към вас и Вашата поддръжка ", се споделя в писмото на депутатите към новия ръководител на Европейска комисия, представено от actualno.com. Бежанците, които получат статут на такива, би трябвало да бъдат разпределени от миграционните центрове по външните граници към останалите страни-членки на Съюза. Писмото на депутатите, адресирано до Фон дер Лайен, е подписано от депутата от ХДС Мариан Венд, Филип Амтор, Армин Шустер и генералният секретар на партията Пол Зимяк, както и от представители от Италия, Гърция и Кипър, както и от Европейския парламент, показва БГНЕС. В писмото, обаче, се отбелязва, че даже и центровете да бъдат издигнати, то управляващите в страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да положат действителни старания за депортиране на незаконните мигранти с отхвърлен статут. Досега единствено доста дребна част от отхвърлените кандидат-мигранти са върнати в страни на генезис отвън Европа. Ако остане по този начин, всички основани буферни центрове бързо ще се препълнят. Тези, които нямат право на протекция, ще останат за непрекъснато в Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР