Четиричленен екип от български военни медици замина за Мали. За

...
Четиричленен екип от български военни медици замина за Мали. За
Коментари Харесай

Екип от български военни медици замина на мисия в Мали

Четиричленен екип от български военни медици отпътува за Мали. За 19-и път от 2013 година насам наши експерти вземат участие в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на африканската страна, оповестиха от Военномедицинска академия.

Поредният екип ще се грижи за здравето на персоналния състав на щаба на интервенцията, основан в столицата Бамако. Продължителността на задачата е 4 месеца, а промяната на екипите става на ротационен принцип. Работата при екстремални условия е не просто премеждие, само че и тестване на личностните качества и професионализма. Там българските военни лекари непрестанно потвърждават, че военната медицина е не просто компетентност, а виновна идея, налична единствено за най-смелите експерти, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и най-животоспасяващото решение в рискова обстановка.

" Пазете се. Пожелавам ви сполучлива задача и да се върнете живи и здрави ", им пожела началникът на ВМА бригаден военачалник проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Той им даде някои насоки и им показа значими препоръки за престоя им зад граница, уповавайки се на персоналния си опит от няколко задачи.

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи зад граница повече от век, като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в непрекъсната подготвеност да оказват помощ на популацията и в спокойно време - при естествени бедствия, индустриални повреди, терористични актове и други.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР