ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа носталгията на италианската мафияИталианската мафия изглежда още

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗа носталгията на италианската мафияИталианската мафия изглежда още
Коментари Харесай

4+1 | Как италианската мафия още използва старата лира, кой иска преобразование по китайски и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За носталгията на италианската мафия

Италианската мафия наподобява още употребява остарялата лира за осъществяване на противозаконни транзакции. Лирата не е законна валута от 2002 година насам. Въпреки това полицията продължава да намира огромни количества лири при полицейски интервенции. Не е ясно по какъв начин тъкмо мафията съумява да обърне остарялата валута в евро, в случай че не става дума за различна валута и пазар за престъпните детайли, като в екшън кино лентата Джон Уик. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Трите ленти не са същинска комерсиална марка
Спортното облекло и аксесоари на Adidas са известни със забележимите си три ленти, а в някои кръгове на Източна и Централна Европа даже се считат за знак на авторитет. " Уникалността " на Adidas обаче скоро ще бъде история - Съдът на Европейски Съюз разгласи, че трите ленти не са задоволително разпознаваеми, с цел да се смятат за комерсиална марка. В скоро време няма да има потребност да ходите до Илиенци, с цел да си купите евтини спортни екипи с отличителната багра. Прочетете повече тук.

Многото лица на Консервативната партия
Шестимата мъже, борещи се за премиерския пост на Англия са съгласни за всичко с изключение на една политика. Но тя е изключително значима - какво би трябвало да се случи с Brexit? Абсолютно всеки от претендентите има друго мнение по въпроса и даже не дискутира други политики - това демонстрира и какъв брой безнадеждно разграничена е партията, която някак си би трябвало сред края на юли и 31 октомври да " достави Brexit ". Прочетете повече тук.

Породата в действителност въздейства на характера на котките
Някои породи котки се свързват с избрани държания - сиамските котки са доста приказливи, регдоловете са спокойни и другарски настроени, а съветските сини са считани за по-интелигентни и резервирани. Никой до момента обаче не беше тествал научно дали тези зависимости не са просто клюки. Оказва се, че породата на котките въздейства върху над 50% от поведенческите им особености, които се предават изключително мощно от едно потомство на идващото. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА ГЛЕДАНЕ*

Кой желае видоизменение по китайски?

През последните 5 години, Китай сътвори серия от големи политически затвори и лагери за промиване на мозъците на над милион мюсюлмани. Китай ги назовава " центрове по видоизменение " и учебни заведения - от които никой ме може да си тръгне. За пръв път тази година, Китай стартира да пуска западни публицисти в някои от тези затвори. Така може да видите какво китайският режим е желал екипът на BBC да види... И очевидните неща, които е трябвало да останат скрити. Можете да гледате репортажа тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР