ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВаканциите са добри за работниците и за компаниитеВаканцията

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕВаканциите са добри за работниците и за компаниитеВаканцията
Коментари Харесай

4+1 | Как промяната в климата ще създаде недостиг на храна, защо ваканциите са важни и за самите компании и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Ваканциите са положителни за служащите и за фирмите
Ваканцията е време да четем забавни книги, несвързани с работа, и да се изключим тотално от работния развой. Някои хора даже считат добре платената почивка от работа за базово човешко право. Ваканциите обаче не са положителни единствено за служащите - икономисти демонстрират, че те носят позитиви и за фирмите, в които тези служащи работят. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Промяната в климата заплашва международното доставяне с храна
Безпрецедентната употреба на наземните и водни запаси на Земята и климатичните промени ще оказват все по-голям и по-голям напън над потенциала на човечеството да се изхранва от ден за ден. Според разбор на над 100 специалисти от 52 страни, показан в Женева предходната седмица, времевият прозорец да осигурим международното доставяне с храна и да избегнем злополука е все по-малък и ще изисква големи промени на настоящия световен стопански модел. Прочетете повече тук.

Защо имперската система за премерване е ужасна
Съединени американски щати, Либерия и Мианмар (бивша Бирма) са последните три страни, които още употребяват имперската система за измервания. Не единствено, че е нестандартизирана и включва голям брой странни деления, само че и основава непрекъснати проблеми при научното подпомагане сред Съединени американски щати и останалата част от света. Гледайте видео описващо нелепите обстановки, които имперската система основава тук.

Разсейването като рецепта против напрежението?
Със сигурност сте чели, че смарт телефоните вършат хората все по-разсеяни и пристрастени. Проучвания демонстрират, че даже когато човек не употребява смарт телефона си, той го носи в ръка най-малко 30% от времето. Според тази публикация обаче краткотрайното внимание може да е и рецепта против напрежението.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Повече за спътниците
Какво е общото сред телескопа " Хъбъл ", Международната галактическа станция и Луната? Всички обикалят земята. Ако желаете да научите повече за забавни детайлности към " Мир ", Международната галактическа станция, отлагащото се пенсиониране на " Хъбъл " и още, слушайте в подкаста SciShow Tangents.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР