Четири турски опозиционни партии и множество неправителствени организации формираха алтернативна

...
Четири турски опозиционни партии и множество неправителствени организации формираха алтернативна
Коментари Харесай

Турската опозиция ще брои на отделна платформа гласовете от вота в неделя

Четири турски опозиционни партии и голям брой неправителствени организации образуваха различна платформа за броене, валидиране и оповестяване на гласовете на 24 юни – денят, в който ще се проведат президентските избори в Турция , написа електронното издание на турския вестник Hurryiet, представено от организация " Фокус ".
В „ Платформата за почтени избори “ влизат главната опозиционна партия „ Републиканската национална партия “ (РНП), „ Добрата “ (IYI) и „ Щастливата “ партии, които образуват „ Националният съюз “, както и кюрдската „ Народна демократична партия “ (НДП). В нея се включиха и редица НПО-та.
Говорителят на новоформираната организация Нестерен Давутоглу съобщи, че тя е мобилизирала 415 членове на изборни комисии и 195 хиляди наблюдаващи и доброволци и увери, че това ще подсигурява, че „ 99,9% от гласовете ще бъдат преброени почтено “ в изборния ден.
„ Нито един гласоподавател повече не може да се оправдава със сигурността на вота. Призоваваме ги да гласоподават в изборния ден и да наблюдават преброяването “, съобщи Давутоглу, като добави, че те ще обезпечат отразяване онлайн на последните резултати на своя уеб страница в хода на проброяването .
Преброяването на Платформата ще дава опция на резултатите, които ще бъдат оповестени от Анадолската държавна организация. „ Няма да има подозрения по отношение на изборните резултати “, надява се още Давутоглу.
Hurryiet изяснява, че това се случва поради скептицизма по отношение на безпристрастността в отразяването на предизборната акция на Анадолската организация, държавната телевизия TRT и частните медии, за които се счита, че отдават желанията си на държавното управление. Вестникът напомня, че миналогодишният референдум за президентска република, извършен през април 2017 година, бе умишлен от опозицията за подправен, а тази година още веднъж Анадолската организация ще бъде единствената, която ще оповестява резултатите.
Изданието напомня, че на президентските избори на 24 юни ще се състезават 8 претенденти, в това число един от затворническата килия (на НДП), до момента в който в паралелния парламентарен избор ще се включат осем партии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР