Четири световни премиери има тази година най-големият фестивал у нас ...

Четири световни премиери има тази година най-големият фестивал у нас

Световни имена от съвременния танц в Пловдив за "One dance week"

Четири международни министър председатели има тази година най-големият фестивал у нас за актуален танц " One dance week ", който стартира на 13 май в Пловдив. На 14 май е премиерата на спектакъла " Свързан “ на Деян Георгиев – млад български хореограф. 

А на 20 май е спектакълът на Марион Дърова, едно от най-интересните имена на българска сцена сега. За първи път фестивалът копродуцира стратегически български актьори и тази наклонност ще продължи.Две международни министър председатели, които са събитие за европейската сцена, има по време на фестивала в Пловдив. 

На 14 май ще бъде показан спектакъла " Вагабонт “ – новият хореографски план на Идио Чичава от Мозамбик. Вагабонт е копродукция на " One dance week " и Kinani Festival, Мапуто. От Италия пък идва продукцията на Дамяно Биджи " Скрит воин “, който танцува дружно с полски актьор.

Фокусът на фестивала тази година е Португалия, откъдето има три спектакъла. А от Бразилия се чака спектакълът " Това е танц “, инспириран от един нов жанр, роден в гетата на Рио де Жанейро. Най-голямото име на Азия в сферата на актуалния танц Еън-Ми А от Южна Корея също е поканена за фестивала.

Още детайлности чуйте от звуковия файл.

Снимки – " One dance week "

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg