Четири сухотоварни кораба с почти 140 000 тона храна напуснаха

...
Четири сухотоварни кораба с почти 140 000 тона храна напуснаха
Коментари Харесай

4 кораба с почти 140 000 тона храна напуснаха украинските пристанища

Четири сухотоварни кораба с съвсем 140 000 тона храна напуснаха украинските пристанища в неделя, откакто получиха позволение от Съвместния координационен център (СКЦ), заяви " Интерфакс ".

" Към 16 октомври общият тонаж на изнесеното зърно и друга селскостопанска продукция от три украински пристанища е 7 689 050 тона . Общо все още е позволено придвижване на 702 кораба - 357 за идване в украинските пристанища и 345 за овакантяване, " - се споделя в известието на СКЦ.

Отбелязва се, че четири кораба са напуснали пристанищата на Украйна в неделя, те транспортират общо 139 595 тона зърно и други селскостопански артикули като част от Black Sea Grain Initiative.

Сухотоварният транспортен съд Omicron Crest ще достави в Китай 47 185 тона царевица и 17 815 тона слънчогледов шрот. Корабът Eaubonne ще транспортира 53 376 тона пшеница до Кения, корабът Helga - 15 469 тона слънчогледово семе до Франция. Сухотоварният транспортен съд Lara S се насочва към Италия с 5750 тона слънчогледово масло.

" Зърното, което е пристигнало по местоназначението си, може да бъде обработено и по-късно превозено до други страни ", споделиха от Върховен касационен съд.
 Зеленски: С блокирането на украинско зърно, Русия осъди света на апетит
Зеленски: С блокирането на украинско зърно, Русия осъди света на апетит

Отново подсети на сънародниците си да пестят ток

Припомняме, че на 22 юлиза основаване на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южни.

В последното си видеообръщение към нацията, украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че с блокадите си на корабите обрича света на апетит. 

На 13 октомври, Москва изрази угриженост в Организация на обединените нации по отношение на съглашението за износа на зърно през Черно море и е подготвена да отхвърли подновяването на договорката идващия месец, в случай че настояванията ѝ не бъдат прегледани.

Споразумението оказа помощ да се предотврати световна продоволствена рецесия - Русия и Украйна са два от най-големите експортьори на зърно в света, а Русия е най-големият експортьор на торове.

Москва обаче неведнъж се оплакваше от използването на договорката и твърдеше, че към момента среща компликации при продажбата на торове и храни.
 Украйна е изнесла 4,7 млн. тона храни през пристанищата си
Украйна е изнесла 4,7 млн. тона храни през пристанищата си

Като част от зърненото съглашение с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР