Четири съдилища приеха искове на КПКОНПИМъж от Видинско участвал в

...
Четири съдилища приеха искове на КПКОНПИМъж от Видинско участвал в
Коментари Харесай

Отнеха 1,8 млн. лв. от трафиканти и измамници

Четири съдилища одобриха искове на КПКОНПИ
Мъж от Видинско взел участие в тайфа за източване на френски банкови сметки

Удариха и контрабандист на цигари

Четири съдилища в страната почетоха искове за общо 1 719 153,79 лева на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Окръжните магистрати във Видин лишиха от близо 1 милион лв. от Петър В., който взел участие в проведена незаконна група за измами и пране на пари. Той наемал хакери, които разбивали паролите на клиенти на френски банки. Сметките били източвани, а сумите били превеждани на други участници в незаконната група и прехвърляни в Русия и Израел. При инспекция е открито, че компанията на Петър В. е “кухо” сдружение, което не е правило никаква комерсиална активност.

Без две “Ауди”-та, “Мерцедес”, “Пежо” и 56 хиляди лева в банкови сметки остава Захари В., който пренасял контрабандни цигари в особено приспособен тайник в камион. За същото закононарушение Окръжният съд в Хасково лишил от Валентин П. и обвързвано с него лице имущество на обща стойност 58 306,11 лева - два леки автомобила “Мерцедес”, “Фолксваген Пасат”, суми по банкови сметки, както и равностойността на към този момент продадени коли.

От Петко М. и жена му Албена се лишават имущества за 370 825,18 лева Мъжът е работил като прокурист на компания за недвижими парцели, събирал е пари от хора, като ги измамил, че ще им построи жилища.
Трафикантът на хора Хасан Х. от с. Черноочене, Кърджалийско остава без апартамент, два автомобила и суми на стойност 63 573,50 лева

Окръжният съд в Плевен е почел иск на КПКОНПИ против Тодор М. и му лишава 218 802,30 лева, които включват двуетажна къща в с. Буковлък, два автомобила, парични суми и златни украшения. Частично е отритнат искът на комисията за лишаване на парични суми по банкови сметки. Тодор М. е упрекнат от прокуратурата за произвеждане на акцизни артикули без позволение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР