Четири ракети поразиха днес военна база непосредствено до летището в

...
Четири ракети поразиха днес военна база непосредствено до летището в
Коментари Харесай

Поредна атака в Багдад: Шестима ранени при ракетен удар

Четири ракети поразиха през днешния ден военна база директно до летището в иракската столица Багдад, където са ситуирани американски бойци. Шестима души са ранени, съобщи Българска телеграфна агенция.

Tова е следващата от серия офанзиви, която наподобява се ускорява . Източници от силите за сигурност са споделили за организацията, че всички ранени са от елитните елементи за битка с тероризма - единствените иракски сили, подготвени и въоръжени от Съединени американски щати. Според източниците двама от ранените са в сериозно положение.

Военните споделят, че са открили позициите, от които са изстреляни тези ракети, както и други, неизбухнали муниции . В атакуваната призори база с изключение на американски бойци има и американски дипломати.

Днешното нахлуване е деветото за шест седмици против бази, в които има американски военни, или против американското посолство в строго охраняваната Зелена зона в Багдад.

До момента никой не е поел отговорност за офанзивите, само че съгласно Вашингтон те са дело на въоръжени иракски групировки , подпомагани от Иран.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР