Четири политически партии са в новата предизборна коалиция "Ляв съюз

...
Четири политически партии са в новата предизборна коалиция "Ляв съюз
Коментари Харесай

Четири партии влизат в новата коалиция Ляв съюз за чиста и свята република


Четири политически партии са в новата предизборна коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република ", която ще взе участие в парламентарните избори на 11 юли. Това са социалистическата партия "Български път " с ръководител проф. Ангел Димов, политическата партия "Българска прогресивна линия " с ръководител Красимир Янков, политическата партия "Възраждане на отечеството " с водач Николай Малинов и политическата партия "Партия на българските комунисти " с водач Иван Пенчев.

Председател на обединението е Иван Атанасов, а учредителен секретар е Жан Виденов. Атанасов сподели, че Жан Виденов е "архитектът на обединението " и той ги е убедил, че би трябвало да са с русофилите.

Създаваме тази коалиция, тъй като "левицата е разгромена и не е показана в последното Народно заседание, съответстващо на броя на левите хора в България ", изясни Иван Атанасов. По думите му новата коалиция цели да съставлява лява опция, която да е друга от Българската социалистическа партия и от обединението, която тя основава. Атанасов съобщи също, че позицията на новата коалиция е, че "служебното държавно управление, откакто има решение на Народното събрание, няма право да трансформира позицията на България по отношение на Република Северна Македония ".

"Като лява опция, ще сътворяваме партия след изборите, а сега участваме като персони, които ни сплотява грижата за България ", разяснява Иван Атанасов. Той сподели, че не са водили диалози с Българска социалистическа партия и нямат планове да водят.

Красимир Янков сподели още, че да посочиш Бойко Борисов за зложелател не е задоволително с цел да си в левия набор на политиката. Той разяснява, че лявото политическо пространство е свободно, не одобряват то да е "набутано " в ъгъла и да не е показано в Народното събрание. "Обществото има потребност от нова, прогресивна, лява политика, като реакция на новата икономическа среда, в която ни сложи 21-и век ", съобщи Янков./cross

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР