Четири политически партии са в новата предизборна коалиция Ляв съюз

...
Четири политически партии са в новата предизборна коалиция Ляв съюз
Коментари Харесай

Ляв съюз за чиста и свята република – коалиция с архитект” Жан Виденов

Четири политически партии са в новата предизборна коалиция " Ляв съюз за чиста и свята република ", която ще взе участие в парламентарните избори на 11 юли, оповестиха в неделя от самодейността " Лявата опция на България ".

Това са социалистическата партия " Български път " с ръководител проф. Ангел Димов, политическата партия " Българска прогресивна линия " с ръководител Красимир Янков, политическата партия " Възраждане на отечеството " с водач Николай Малинов и политическата партия " Партия на българските комунисти " с водач Иван Пенчев.

Председател на обединението е Иван Атанасов, а учредителен секретар е Жан Виденов. Атанасов сподели, че Жан Виденов е " архитектът на обединението " и той ги е убедил, че би трябвало да са с русофилите.

Създаваме тази коалиция, тъй като " левицата е разгромена и не е показана в последното Народно заседание, съответстващо на броя на левите хора в България ", изясни Иван Атанасов. По думите му, новата коалиция цели да съставлява лява опция, която да е друга от Българската социалистическа партия и от обединението, която тя основава. Атанасов съобщи също, че позицията на новата коалиция е, че " служебното държавно управление, откакто има решение на Народното събрание, няма право да трансформира позицията на България по отношение на Република Северна Македония ".

" Като лява опция, ще сътворяваме партия след изборите, а сега участваме като персони, които ни сплотява грижата за България ", разяснява Иван Атанасов. Той сподели, че не са водили диалози с Българска социалистическа партия и нямат планове да водят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР