Четири органни трансплантации бяха извършени след донорска ситуация, реализирана от

...
Четири органни трансплантации бяха извършени след донорска ситуация, реализирана от
Коментари Харесай

24-годишна жена почина и даде живот на три жени и бебе

" Четири органни трансплантации бяха осъществени след донорска обстановка, осъществена от екип на УМБАЛ „ Св. Георги “, Пловдив.

На 26 октомври в МБАЛ „ Лозенец “ бяха осъществени две бъбречни трансплантации – на жена на 39 година и на жена на 25 година Посредством сплит чернодробна трансплантация втори късмет за живот получиха 7-месечно дете, трансплантирано в болница „ Лозенец “, и 27-годишна жена, чиято трансплантация беше осъществена във Военномедицинска академия.

Донор е 24-годишна жена от област Пловдив, разпозната с мозъчна гибел в УМБАЛ „ Свети Георги “ на 25 октомври. Близките на дамата вземат благородното решение да оказват помощ на нуждаещи се от трансплантация хора, давайки им втори късмет за живот.

Министерството на здравеопазването и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ изричат признателност за хуманния жест на фамилията и сервират своите съболезнования.

Благодарност и към екипите на УМБАЛ „ Свети Георги “, болница „ Лозенец “, Военномедицинска академия и центровете за незабавна помощ в Пловдив и София ", оповестиха от Министерството на здравеопазването, написа 19min.bg.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР