Четири общински здравни заведения в Пловдив са сключили застрахователни договори

...
Четири общински здравни заведения в Пловдив са сключили застрахователни договори
Коментари Харесай

4 здравни заведения в Пловдив с договори към фалиралото дружество Олимпик

Четири общински здравни заведения в Пловдив са сключили застрахователни контракти с обявилото банкрут кипърско сдружение „ Олимпик ". Сега те би трябвало да търсят нови застрахователи, с които да работят. Управител на " Олимпик " за Пловдив е заместник-председателят на общинския съвет в града. От общината успокояват, че няма мотив за терзания от създалата се обстановка.

С обявилото неплатежоспособност сдружение работят три от поликлиниките в Пловдив и общинската болница „ Св. Мина ". ДКЦ-ата са плащали разсрочено полиците си, тъй че няма суми, които застрахователят да им дължи.
Пепа Деведжиева, шеф на клона на „ Олимпик " в Пловдив: Годишната награда, която е платила " Св. Мина " за постройката е 940 лева Неусвоеният интервал е към три месеца. Сумата, която би трябвало да се върне, е почти към 200 лева
Здравните заведения нямат предявени искове за компенсации от застрахователя.
Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: Нито ДКЦ-тата, нито лечебните заведения имат вреди, които би трябвало да бъдат изплащани все още, тъй че да се тормозят, че няма да бъдат изплатени. Трябва да сключат нови застраховки.
Общинските здравни заведения са сключили контракти с „ Олимпик " с утвърждението на локалния парламент. Управител на пловдивския клон на компанията е заместник-председателят на общинския съвет Пепа Деведжиева.
Розалин Петков, заместник-кмет на Пловдив: Конфликт на ползи няма, защото заместник-председателят на общинския съвет не е дал своя вот, когато се взимаше решение. Тя постоянно си правеше отказ.
От пловдивския филиал на " Олимпик " настояват, че Комисията за финансов контрол не е договорила нужния гратисен интервал за сключването на нови полици за Гражданска отговорност.
Пепа Деведжиева, шеф на клона на „ Олимпик " в Пловдив: За мен пет дни е алогично и нечовешко време да се прекратят тези полици. Хората са по ваканции.
Компанията е отчислявала към гаранционния фонд по 11 лева от всяка лавица или общо над 16 млн. лева Затова съгласно Деведжиева жителите би трябвало да бъдат обезщетени от фонда.
Пепа Деведжиева, шеф на клона на „ Олимпик " в Пловдив: Ако желаят да не покриват, да бъдат по този начин положителни тези 16 млн. да ги трансферират в Кипър.
В пловдивския клон са основали нужната организация за преустановяване на полиците с клиентите си. На хората на място се оферират благоприятни условия за подписване на нови застраховки с други компании, с цел да се избегне обикалянето и чакането по опашки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР