Четири нови язовира ще бъдат изградени през следващите 10 години

...
Четири нови язовира ще бъдат изградени през следващите 10 години
Коментари Харесай

Най-малко четири язовира ще бъдат изградени в страната през следващите 10 г. |

Четири нови язовира ще бъдат построени през идващите 10 години в страната. Чрез тях ще се подсигуряват количества с качествена питейната вода в регионите, в които се обрисува понижаване на    дебита от съществуващите водоизточници - “Нейковци ” край Трявна, “Мокра Бяла ” край Севлиево,      Кюстендил и други Това рапортува на премиера Бойко Борисов зам.-министърът на  районното развиване Николай Нанков по време на инспекция на строителството на язовир „ Луда Яна “, който се намира до Панагюрище.

„ Близо 60 милиона лв. е инвестицията в оборудването. Строим и голяма пречиствателна станция, с цел да може популацията да е умерено “, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Водоизточникът е от извънредно значение за Панагюрище и близките обитаеми места. Общият размер на язовира ще бъде 20 млн. куб. м, а стената му ще е висока към 50 м. Покрай него се построява съвременна пречиствателна станция за питейни води, довеждащи водопроводи и други съпътстващи уреди. В рамките на осъществяването на обекта се правят и археологически изследвания.

„ Строителството на язовира е доста значимо, тъй като до момента общината се захранваше със сондажни кладенци. Той ще доставя с питейна вода близо 50 000 поданици на Панагюрище и на община Лесичово “, заяви кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Борисов заяви още, че в село Брестовица в община Родопи в събота стартира построяването на три нови кладенци и посредством тях ще се реши казуса с водата на хората в района.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР