Четири нови язовира ще бъдат изградени през следващите 10 години

...
Четири нови язовира ще бъдат изградени през следващите 10 години
Коментари Харесай

Четири нови язовира ще бъдат изградени през следващите 10 години в страната.

 Четири нови язовира ще бъдат построени през идващите 10 години в страната.

Това рапортува на премиера зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков по време на инспекция на строителството на язовир " Луда Яна “, който се намира до Панагюрище.

Чрез тях ще се подсигуряват количества с качествена питейната вода в регионите, в които се обрисува понижаване на дебита от съществуващите водоизточници - “Нейковци " край Трявна, “Мокра Бяла " край Севлиево, Кюстендил и други.

" Близо 60 милиона лв. е инвестицията в оборудването. Строим и голяма пречиствателна станция, с цел да може популацията да е умерено “, съобщи министър председателят по време на инспекцията.

Водоизточникът е от извънредно значение за Панагюрище и близките обитаеми места. Общият размер на язовира ще бъде 20 млн. куб. м, а стената му ще е висока към 50 м.

Покрай него се построява съвременна пречиствателна станция за питейни води, довеждащи водопроводи и други съпътстващи уреди. В рамките на осъществяването на обекта се правят и археологически изследвания.

" Строителството на язовира е доста значимо, тъй като до момента общината се захранваше със сондажни кладенци. Той ще доставя с питейна вода близо 50 000 поданици на Панагюрище и на община Лесичово “, заяви кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Министър-председателят заяви още, че в село Брестовица в община Родопи в събота стартира построяването на три нови кладенци и посредством тях ще се реши казуса с водата на хората в района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР