Четири мерки за справяне по време на кризата, породена от

...
Четири мерки за справяне по време на кризата, породена от
Коментари Харесай

Нинова: Да се отклонят пари от купуване на кораби и бронирани машини към подпомагане на населението

Четири ограничения за справяне по време на рецесията, подбудена от разпространяването на новия ковид COVID-19, предлага водачът на социалистите Корнелия Нинова. Те са ориентирани към хората, останали без работа, самоосигуряващите се и чиновниците в неплатен отпуск. Това разгласи Нинова в предаването " Тази неделя " по БТВ. Идеята е да бъдат обезпечени от страната безплатно за интервала по 725 лв. на всеки потърпевш от рецесията човек, плюс включени осигуровки.
По думите на Корнелия Нинова, 912 млн лв. ще са нужни за тази група българи. Втората мярка е ориентирана към дребните и междинни земеделските производители. Идеята на опозицията е да им бъдат отпуснати 30 млн лв. безплатна дотация за развъждане на плодове, месо, мляко и зеленчуци. Третата мярка за справяне със обстановката, е ориентиран към заведения за хранене и заведения, в които на работа са били ангажирани към 500 000 българи. Целта тук е да бъдат освободени от тротоарно право, такса боклук и от Данък добавена стойност върху храните, които са били закупили и са изхвърлили, след затварянето им. " Последната мярка е ориентирана към общините, защото този тип такси се събират от тях и по този начин ще пострадат бюджетите им. Затова предлагаме да бъде изработен трансфер от страната към общинските администрации в размер на 10% от досегашната дотация, което ще коства към 400 млн лв. ", изясни Нинова.
Според нейните думи, всичко това ще коства на страната към милиард и половина лв. . Тя предлага парите да бъдат обезпечени посредством корекция в актуализацията на бюджета. Да бъдат отклонени средства, планувани за бронирани машини (в размер на към милиард и половина лева) и още 500 млн лв. за закупуване на кораби. Корнелия Нинова предлага тези пари да бъдат пренасочени към друго перо, с цел да стигнат до потърпевшите от рецесията жители и компании. Тя съобщи, че са внесли всички тези оферти за разискване, дружно с " по-голям народен различен проект ".
Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че ръководството на страната се оправя добре, само че единствено в здравно отношение. А " управнически - зле ". По думите й, решенията са безредни, нямат ясна цел и позиция по връзки на съответните ограничения в помощ на хората. " Действа се на правилото проба - неточност и не извършиха нито една от ангажиментите, взети на обща среща на 13-ти март, когато се обединихме към решението да бъде въведено изключително състояние в цялата страна. А в този момент виждам, че стартират да ги одобряват със забавяне. Докато президентът е пореден, изисква бистрота, правдивост и демонстрира грижа за хората ", даде оценката си Нинова.
На въпрос от водещата Жени Марчева за какво се противят против удължаването на изключителното състояние до 13-ти май, водачът на опозицията уточни, че не са се оповестили срещу . А оферират да бъде гласуван период до 30-ти април и след осъществен разбор да се реши и гласоподава още веднъж удължение. Нинова даде за образец в тази тенденция страни като Италия и Испания, които са действали по този метод. Припомняме, че това са 2 от най-засегнатите от болестта страни. Мотивите им за настояването е, дългият интервал въздейства стресиращо на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР