Четири медала за биолозите ни от олимпиадата в ИранИранската столица

...
Четири медала за биолозите ни от олимпиадата в ИранИранската столица
Коментари Харесай

Четири медала за биолозите ни от олимпиадата в Иран
Иранската

Четири медала за биолозите ни от олимпиадата в Иран
Иранската столица Техеран бе тазгодишният хазаин на Международна олимпиада по биология, най-престижното съревнование по биология за възпитаници от целия свят. България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 година и изпраща своя делегация още през цялото време.

Традиционно страната ни се показва на високо равнище и е спечелила забележителен брой медали, а годината с най-високи резултати от началото до в този момент бе 2017. Международната олимпиада по биология 2018 обаче не й отстъпва - за първи път от 1989 година насам всички български състезатели се завръщат с по един орден.

[b]Успехът се мери в един сребърен и три бронзови медала за българския народен тим по биология.[/b]

Комплектът медали на родна земя ще донесат [b]Здравко Пламенов Иванов, възпитаник в 11 клас, СМГ - сребърен медал; Виктор Вальов Георгиев, възпитаник в 12 клас, НПМГ - бронзов медал; Ваня Иванова Миланова, ученичка в 12 клас, НПМГ - бронзов орден и Иван Георгиев Георгиев, възпитаник 11 клас, НПМГ - бронзов медал[/b].

Резултатите на учениците са налице след целогодишната им работа и няколкоседмичната подготовка с техните ръководители - Албена Йорданова, доцент в Медицинския факултет на СУ, Снежанка Томова - доцент в Биологическия факултет на СУ „ Св. Кл. Охридски “ и Радослав Александров - докторант в Института по молекулярна биология при Българска академия на науките.

Българският народен тим по биология се прибира в София довечера, оповестиха от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки - СООПН.
 Българският народен тим по биология се прибира в София довечера Българският народен тим по биология се прибира в София довечера / БГНЕС
[i]Подготовката и присъединяване на тимовете на интернационалните олимпиади се прави с помощта на поддръжката на Фондация „ Америка за България “. Организатори на тазгодишната Международна олимпиада е иранското Министерство на образованието, Техерански университет и Университетът TMU. Щафетата в семейството поемат унгарците, които ще провеждат МОБ през юли 2019 година в град Сегед, а 2020 година е ред на Нагасаки, Япония. [/i]

[i][b]За 29-годишната история на Международната олимпиада по биология страната ни е била хазаин един път - във Варна през 1994 година. Така от началото към 2018 година родните състезатели, взели участие на МОБ, са спечелили общо 59 медала: 5 златни, 11 сребърни и 43 бронзови, както и 1 почетна грамота. [/b][/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР