Четири крилати ракети Калибър, изстреляни от подводница в Черно море,

...
Четири крилати ракети Калибър, изстреляни от подводница в Черно море,
Коментари Харесай

Руска подводница от Черно море нанесе залпов удар с крилати ракети Калибър по жп-гара край Житомир

Четири крилати ракети " Калибър ", изстреляни от подводница в Черно море, са унищожили бойна техника и въоръжения на украинската 10-а щурмова бригада в региона на жп-гара в Житомирска област, заяви министерството на защитата на Русия. Ракетите са изстреляни в залп от екипажа на подводница на Черноморския флот.

За последните 24 часа с високоточни ракети от въздуха са унищожени четири командни пункта и свързочен възел на територията на Донецката Народна република, както и 48 региона на концентриране на жива мощ и бойна техника и шест склада за муниции на територията на Луганската Народна република. Унищожен е и зенитно-ракетен комплекс " Оса-АКМ " на територията на ДНР.

Оперативно-тактическата и армейската авиация са поразили 39 региона на концентриране на жива мощ и бойна техника, както и склад за муниции на територията на ДНР. В резултат на ударите на авиацията са унищожени над 230 националисти и 33 единици украинска бойна техника.

Противовъздушна отбрана на съветските сили са свалили три самолета Су-25, както и 13 украински дрона. В Херсонска област са свалени две украински баллистични ракети " Точка-У " и осем реактивни снаряда от системи за залпов огън " Смерч ".

Ракетните войски и артилерията са поразили 73 командни пункта, 578 региона на концентриране на жива мощ и военна техника, както и 37 артилерийски и минометни подразделения на огневи позиции. Унищожени са 13 танка и бойни машини на пехотата, пет реактивни установки за залпов огън " Град ", както и три склада за муниции.

Бойни планове със 152-мм самоходни гаубици " Хиацинт-С " са унищожили с контрабатареен огън поделение от 155-мм американски гаубици М-777.

Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 177 самолета, 125 вертолета, 990 дрона, 319 зенитни ракетни комплекса, 3226 танка и други бойни бронирани машини, 421 установки реактивни системи за залпов огън, 1643 оръдия на полевата артилерия и миномета, както и 3106 единици специфична военна автомобилна техника.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР