Четири къщи изгоряха във врачанското село Търнак само за 3

...
Четири къщи изгоряха във врачанското село Търнак само за 3
Коментари Харесай

Работят по версията за умишлен палеж на четирите къщи в село Търнак

Четири къщи изгоряха във врачанското село Търнак единствено за 3 часа. Според първичната версия, по която работи полицията, жилищата на хората са били съзнателно подпалени. Към момента по към момента непотвърдена публично информация има няколко арестувани за разпит. Тезата на криминалистите споделят и локалните хора.

Враца
Цецка Петрова -очевидец: Това са няколко индивида. Не може единствено един човек да е съгласно мене. И тука просто минава, хвърля, чупи прозореца, хвърля вътре и стартира да гори.
Така хората от врачанското село Търнак градят свои версии за това, което им се случи тази нощ. Докато пристигна пожарната, всички се опитвали да гасят с подръчни средства. Изглеждало ужасно.
Слави Пешев - свидетел: Пожарната 15 минути, може би 20 дойде. Овладя тука тая буря. След това ние с кофи, каквото можахме, угасихме и нямаше 15 минути, стартира другата постройка да гори.Даринка Динкова - потърпевша: По същото време по едно и също време двете пожарни тука, едната пожарна от Враца извикаха. Влезна тука да гаси, а другата отиде да гаси другата къща.
Въпреки всички старания, къщата на дамата изгоряла. Тя самата се избавила единствено, тъй като по това време била на посетители. Хората в селото настояват, че никой от подпалените тази нощ не е конфликтен човек.
Йото Марков - кмет на селото: Никой не може да си изясни. Просто като нещо детинско е или някакво възмездие. Просто не знаем какво е.
Това надалеч не е първият случай на палеж на толкоз доста къщи едновременно, настояват хората. От септември до в този момент са изгорели десетина. Затова се канят да създадат доброволни отряди, които нощем да пазят селото.
 Неофициално: Има арестувани за палежите в с.Търнак Неофициално: Има арестувани за палежите в с.Търнак
По неофициална информация, има арестувани за палежа на четирите къщи във врачанското село Търнак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР