Четири израелски ракети разрушиха 11-етажна сграда в Газа, в която

...
Четири израелски ракети разрушиха 11-етажна сграда в Газа, в която
Коментари Харесай

Израелски ракети разрушиха сграда с офиси на световни медии в Газа

Четири израелски ракети унищожиха 11-етажна постройка в Газа, в която се обитават офисите на огромни международни медии, жилища и търговски компании, оповестяват всички интернационалните организации.

Кулата " Ал Джала " се трансформира в четвъртата многоетажна постройка, унищожена от ракетен обстрела. В нея са се помещавали офиси на Асошиейтед прес, катарската телевизия и други медии. Всички са били евакуирани след предизвестие, направено час по-рано

По-рано се появи видео с заличаване на 16-етажен небостъргач в Газа от израелски ракетен удар. В нападението са убити минимум трима палестинци. Все още не е известно къде тъкмо са се намирали жертвите.

Израелските военни удариха тази нощ десетки военни обекти на радикалното ислямистко придвижване Хамас в линията Газа в отговор на ракетните обстрели против градове в еврейската страна, съобщи ТАСС, като се базира на армейската пресслужба.
" Армията на Израел порази тази нощ десетки цели на терористите в линията Газа. Изтребители и дронове нанесоха удари по огромен брой пускови площадки и подземни ракетни установки, в това число по многоцевна ракетна установка ", от която през първия ден на спора, 10 май, бяха изстреляни ракети по Ерусалим ", се споделя в известие на военните.

Нанесен е бил също удар по " тунел на Хамас, ситуиран под плажа на хотел в северната част от линията Газа ", както и по " оперативни квартири на високопоставени въоръжени бойци от военноморските сили на Хамас ", тъй като те са били " употребявани като терористична инфраструктура и като центрове за ръководство и надзор по време на скорошните бойни дейности ".
Пресслужбата осведоми и за удари по " оперативни офиси на шефа на силите за сигурност на Хамас ", за изумени " огромен брой оръжейни хранилища на терористични организации от линията Газа ", където е имало " парапланери, предопределени за навлизане на израелска територия по въздуха, също и техника на въздушните сили на Хамас ".

По калкулации на израелските военни от 10 май насам палестинските радикали от линията Газа са изстреляли против израелски градове минимум 2300 ракети, над 200 от които - през последните 16 часа. Близо 380 от тези ракети паднали или се взривили в самата линия Газа. Системата за Противовъздушна отбрана " Железен купол " е прехванала към хиляда ракети. В отговор на ракетния обстрел израелската войска нанесе стотици удари по военни обекти на радикалите.
В същото време тази нощ в израелски градове с арабско население продължиха конфликтите сред сили на полицията, арабски младежи и еврейски десни деятели, предава Българска телеграфна агенция.

След улични конфликти незнайни с качулки и маски хвърлиха бутилка със запалителна примес в жилището на семейство израелски араби в Яфа, покрай Тел Авив. Пострадаха две деца на 10 и на 12 години. В същия регион бе атакуван публицист от израелската телевизия - стъклата на колата му бяха счупени, а вътре бе разпилян сълзотворен газ. През нощта пътищата в Яфо бяха затворени, сложени бяха блокпостове, из улиците имаше доста служители на реда.

Сблъсъци сред израелски служители на реда и арабски младежи продължиха в град Лод, където по време на безредиците бяха подпалени здания и шестима се отровиха с пушек, и в град Рамла, както и в региони от Източен Ерусалим.

Петима бяха задържани в Ерусалим след пукотевица с револвер край една синагога. Още двама бяха арестувани като обвинени в пукотевица във въздуха при безредици в източния квартал Шейх Джарах. Безредиците там траяха цяла нощ - извършители на реда замерваха служители на реда с камъни, коктейли " Молотов " и бомбички, а чиновниците на реда използваха специфични средства против тях, заяви радиото.

Десетки са към този момент починалите при размяната на въздушните удари. По неофициални данни измежду жертвите има 36 деца.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР