Четири големи банки са сред предполагаемите жертви на финансовата директорка

...
Четири големи банки са сред предполагаемите жертви на финансовата директорка
Коментари Харесай

Четири големи банки сочени за жертви на измами от финансовата директорка на Хуавей

Четири огромни банки са измежду хипотетичните жертви на финансовата директорка на китайския софтуерен колос Хуавей (Huawei) Мън Ванчжоу, която съгласно американските управляващи е нарушила американските търговски наказания против Иран, съобщи Ройтерс.
Френската банка BNP Paribas и американската Ситигруп (Citigroup) са представени в документи, оповестени през днешния ден след чуване във Върховния съд на канадската провинция Британска Колумбия, пред който Мън апелира желаната от Съединени американски щати екстрадиция.

По-рано в границите на същото досие бяха представени английските банка HSBC и Standard Chartered. Всички те почнали банкови връзки с Хуавей в миг, когато Мън и други нейни сътрудници ги въвели в подвеждане по отношение на преводи в Иран, попадащи под американския санкционен режим.

Четирите банки се считат за жертви по 13-те обвинявания за банкова и електронна машинация, целяща заобикаляне на глобите против Иран. Случаят с Мън Ванчжоу и Хуавей е в центъра на комерсиалното напрежение сред Вашингтон и Пекин, напомня Българска телеграфна агенция.
Мън, която е щерка на създателя на софтуерния колос, както и самата Хуавей, представяна от американските управляващи като обвързвана с китайското държавно управление, отхвърлят обвиняванията, че са направили злоупотреби. В момента Мън е освободена под гаранция, а първото съвещание по делото за екстрадиция е планувано за 20 януари 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР