Четири години след смъртта на 46-годишната Цветелина Радулчева, която загинала

...
Четири години след смъртта на 46-годишната Цветелина Радулчева, която загинала
Коментари Харесай

4 години по-късно случаят с асансьора убиец в София стои без обвинение

Четири години след гибелта на 46-годишната Цветелина Радулчева, която починала при проваляне на асансьор в жилищен блок на столичния бул. " Цариградско шосе ", към момента по случая няма формирано обвиняване.

Припомняме, случаят стана сутринта на 19 август 2014 година в жилищна постройка на бул. " Цариградско шосе " в София. Последвалата инспекция на Държавната организация за метрология и механически контрол сподели, че повода за нещастието е фалшив ремонт - шайбата на асансьора била с 2 въжета, а не с 4. Шайбата също била инсталирана некачествено, като по този метод въжетата са се търкали в двата края на ролката. Бяха установени и други нередности.

При рухването на асансьора 46-годишната Цветелина Радулчева почина, а друга жена - Мария Ваклинова - пострада тежко.

Адвокат Александър Кашъмов чака обвиняванията да бъдат още веднъж предявени през септември. Според него по този начин ще се премине към сформиране на обвинителен акт, който да бъде импортиран в съда.

" Имаме смъртен случай, самата Мария е с доста тежки интервенции. Едвам оцеля при тази покруса. Върховен административен съд одобри, че страната не носи отговорност за този случай. Дължим като общество да забележим дали нашите институции, нашият закон са в положение да осъществят отговорност, произтекла от една немарливо осъществена човешка активност ", разяснява пред БНР юристът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР