Четири години след незаконното анексиране на Крим и Севастопол от

...
Четири години след незаконното анексиране на Крим и Севастопол от
Коментари Харесай

ЕС осъди принудителното приемане на руско гражданство в Крим

Четири години след противозаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация, Европейският съюз остава твърдо зает с въпроса за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, представено от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз още веднъж отбелязва, че не признава и продължава да осъжда това нарушаване на интернационалното право. То продължава да бъде директно предизвикателство за интернационалната сигурност със съществени последствия за интернационалния юридически ред, който пази единството и суверенитета на всички страни.

Европейски Съюз остава зает с цялостното използване на политиката си на непризнаване, включително с ограничаващи ограничения. Европейски Съюз приканва още веднъж страните в Организация на обединените нации да обмислят сходни ограничения за непризнаване в сходство с Резолюция 68/262 на Общото заседание на организацията. Европейски Съюз не признава произвеждането на избори от страна на Руската федерация на Кримския полуостров.

Предприетото военизиране на полуострова оказва въздействие на сигурността в региона на Черно море. В нарушаване на интернационалното филантропично право, жителите на Крим биват принуждавани да одобряват съветско поданство и изпращани във въоръжените сили на Руската федерация.

Европейски Съюз осъжда построяването на моста през Керченския проток без единодушието на Украйна и наложените с това ограничавания на свободата на директно прекосяване. След противозаконното анексиране от Руската федерация ситуацията с правата на индивида на Кримския полуостров се утежни още повече, се показва в позицията. Жителите на полуострова се сблъскват с непрекъснати ограничавания на главните свободи, като свободата на изложение, изповедание или убеждения и на сдружаване, както и правото на мирни събрания.

Правата на кримските татари бяха съществено нарушени със закриването на техните медии, със възбраната на активността на техния орган на самоуправление Меджлиса и преследването на неговите ръководители и на членове на тази общественост. На кримските татари, украинците и всички етнически и религиозни общности на полуострова би трябвало да се даде опцията да поддържат и развиват своята просвета, обичаи, обучение и еднаквост, продължава изказването.

Европейски Съюз още веднъж приканва за незабавното освобождение на Олег Сенцов, Олександър Колченко, Микола Семена и на всички, арестувани и наказани в нарушаване на интернационалното право. Журналистите, правозащитниците и юристите на отбраната следва да могат да работят в изискванията на самостоятелност и без непотребна интервенция.

Европейски Съюз приканва за цялостно съблюдаване на интернационалните стандарти за правата на индивида на полуострова. Всички нерешени случаи на нарушавания и злоупотреби с човешките права, като похищение, изтезания и убийства, следва да бъдат задълбочено разследвани. Предоставянето на цялостен, свободен и безграничен достъп на интернационалните правозащитници до цялата територия на Украйна, в това число до Крим и Севастопол, остава от първостепенна значимост.

Европейски Съюз напомня Резолюция 72/190 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 19 декември 2017 година и приканва за цялостното й използване, в това число на отговорностите на Руската федерация по силата на използваното интернационално филантропично право.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Украинската рецесия (2326)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР