Четири години след като завърши втория си филм от поредицата

...
Четири години след като завърши втория си филм от поредицата
Коментари Харесай

Сам Мендес отвежда зрителите в Първата световна война с един дълъг кадър

Четири години откакто приключи втория си филм от поредицата за Джеймс Бонд, британският режисьор и притежател на премия " Оскар " завежда феновете в разгара на Първата международна война с новата си лента " 1917 ", въодушевена от прекарвания на неговия дядо, написа " Ройтерс ".

Действието във кино лентата се развива в един-единствен ден през април 1917 година В един дълъг кадър са проследени прекарванията на двама английски бойци, изпратени във вражеската територия като съгледвачи, с цел да спрат офанзива към оттеглящи се немски бойци. Оттеглянето се оказва капан и изгубили връзка със своята част, двамата се оказват единствената вяра за спасяването на живота на стотици английски бойци.

" Дядо ми се е бил във войната сред 1916 и 1918 година и ни е разказвал доста истории, които си припомням до ден сегашен ", сподели Мендес на премиерата на кино лентата в Лондон през вчерашния ден, на която участваха принц Чарлз и брачната половинка му Камила. " Филмът не е за дядо ми, само че е въодушевен от него. Веднъж той ни описа по какъв начин е трябвало да придвижи известие през " ничията земя ". Този облик продължаваше да ме съпътства и не искаше да ме пусне ", добави той.

Мендес е режисьор на заглавия като " Американски прелести " и " Път към възмездие ", а последните му два кино лентата бяха от поредицата за Джеймс Бонд - " 007 Координати: Скайфол " и " Спектър ". По думите на британеца макар че " 1917 " е огромен план и работата по него е била изтощителна, за него това е била същинска отмора след филмите за Бонд със фотоси на 5 континента и операторски екип, служител си с 20 камери.

В актьорския състав влизат Колин Фърт, Бенедикт Къмбърбач и Андрю Скот. Двете основни функции обаче са поверени на по-слабо известните Джордж Маккей и Дийн-Чарлз Чапман.

До момента отзивите на рецензията са позитивни, като в рецензиите се обръща изключително внимание на техниката, посредством която се разпростира описа, която прилича на един дълъг кадър. Нещо, което е било предизвикателство за целия екип.

" Когато снимаш сцена с дължина от 10 минути и направиш неточност на седмата минута, е в действителност тежко. Трябва да започнеш изначало, даже в снимания материал да има нещо, което харесваш. Това е като да вървиш по въже ", разяснява Мендес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР