Четири десни формации - Движение България на гражданите (ДБГ), Земеделски

...
Четири десни формации - Движение България на гражданите (ДБГ), Земеделски
Коментари Харесай

Четири десни партии с обща листа в София, ще работят за Мая Манолова


Четири десни обединения - Движение България на жителите (ДБГ), Земеделски национален съюз (ЗНС), Национална движение „Симеон Втори" и Път на младите ще вземат участие с обща листа за общински съветници в София.

Най-вероятно тя ще бъде водена от водача на ДБГ Димитър Делчев, който е познато лице измежду десните хора в столицата. Окончателното решение се чака през идната седмица, а дотогава форматът е отворен и към други политически обединения, чиито убеждения са вдясно от центъра.

Днес Манолова се срещна с представителите на четирите обединения и подписа дружно с тях платформа за гражданско ръководство на столицата.

Целта ни е хората в София да живеят свободно и по-добре. Дигитализацията на Столична община е от основно значение. Гражданите би трябвало да могат от у дома да подадат заявление и получат услуга, съобщи ръководителят на ДБГ Димитър Делчев. Според него с кмет Мая Манолова ще бъде изкоренен корупционният модел в общината и до публичните поръчки ще могат да доближат доста повече компании от дребния и междинния бизнес.

Станимир Илчев от Национална движение „Симеон Втори" разгласи, че е щастлив да поддържа Манолова за кмет на София и че с нейното влизане на "Московска " 33 стартират промените в развиването на града.

"Тя има доста огромен късмет. Ще има симпатизанти и поддръжка в освен в нашата, само че и в други листи и като кмет ще умножи по 10 потенциала, който показва като омбудсман в отбрана на жителите ", сатегоричен бе Илчев.

Ето и цялостният текст на документа, подписан през днешния ден от четирите обединения:

ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНСКО УПРАВЛЕНИЕ

НА СОФИЯ

Ние, представителите на партиите и обединенията от десния и дясно-центристкия набор,

• Политическа партия „ Движение България на жителите “

• Политическа партия „ Земеделски национален съюз “

• Политическа партия „ Национално придвижване за непоклатимост и напредък “

• „ Път на младите “

от една страна и от друга

гражданският претендент за кмет на столицата Мая Манолова

демонстрираме политическа воля за обединяване към актуалната

ПЛАТФОРМА ЗА ГРАЖДАНСКО УПРАВЛЕНИЕ

като се ангажираме да изпълняваме следните политики за възстановяване на живота на жителите на Столична община, отразяващи дясно-центристката визия за нов модел на ръководство:

1. Въвеждане на цифрова община, в която всички общински административни услуги могат да се дават по електронен път. Всяка кореспонденция и нейното предписание ще са проследими онлайн.

2. Категоричен ангажимент за неувеличаване на локалните налози за жителите.

3. Въвеждане на по-справедлива методология при пресмятане на „ такса боклук “ – прекосяване към модела „ замърсителят заплаща “.

4. Намаляване на административната тежест за жителите и бизнеса. Намаляване числеността на служителите с най-малко 10% и осъществяване на проби за професионалната им подготвеност.

5. Извършване на самостоятелен външен одит на общинските сдружения за определяне на корупционните практики в ръководството им, които натоварват сметките на жителите.

6. Борба с явните и скрити форми на картелност и монополизъм посредством възстановяване на прозрачността в публичните поръчки и прекъсване на дискриминирането на дребни и междинни предприятия. По този метод ще се увеличи конкуренцията и ще спре изкуственото завишаване на цените на стоките и услугите, за които се заплаща с обществен запас.

7. Пренасочване на най-малко 50 % от капиталовите разноски от курортна инфраструктура (аквапаркове, кашпи, шадравани и др.) към съществена транспортна мрежа - околовръстен път, вътрешни кръгове, естакади, пешеходни надлези и подлези и други

8. Компенсиране на притежателите на парцели, които са отредени за междублокови пространства или зелени площи, с равностойни общински парцели или суми от държавния и общинския бюджети, с цел да се запазят актуалните общи пространства и да се даде опция за създаване на нови паркове.

9. Промяна на модела на ръководство на „ Топлофикация “ и унищожаване на политическия чадър над него за възстановяване на работата и качеството на услугата за жителите, както и за превъзмогване на задлъжнялостта му в размер на над 835 млн. лева

10. Изработване на аудиовизуална карта с нишите за вложение в столицата и систематичното й издание на страниците и в рубриките на международните бизнес-медии.

11. Започване на стратегия за изцяло възобновяване на тротоарите в София и освобождението им от паркирали коли.

12. Насочване на средствата, събрани от Синя и Зелена зона към същинското решение на казуса с паркирането посредством създаване на паркинги отвън платното за придвижване.

13. Преодоляване на рецесията с дефицита тук-там в детските градини, в това число и посредством предугаждане на тласъци за създаване на частни детски градини и други форми.

14. Предприемане на съответни ограничения за чистотата на въздуха и гарантиране на чиста и безвредна среда за живот и икономическо развиване, присъщи на всеки актуален столичен град.

15. Безусловна отбрана на свободата и сигурността на жителите, както и на техните права, в това число персоналното достолепие на всеки човек.

16. Подобряване на транспортната скица в столицата и нейните региони с ограничения, както следва, само че освен:

• вземане предвид на маршрутите на публичния превоз с потребностите на жителите в съответните райони;

• разкриване на повече линии за нощен превоз за необхванатите все още квартали;

• възстановяване изискванията на труд и възнагражденията на заетите в системата на градския транспорт;

• въвеждане на обединен билет с електронен вид и обективна цена, годен най-малко 75 минути, за целия публичен превоз в столицата;

17. Децентрализация на отговорности и запаси към районните администрации.

18. Създаване на непосредствена връзка сред ръководството на града и неговите поданици посредством допитвания и действителни публични разисквания, провеждани посредством електронни системи, по значимите за столичани въпроси.

В РЕЗУЛТАТ НА ГОРНИТЕ, НО И ДРУГИ ДЕСНИ И ДЯСНО-ЦЕНТРИСКИ ПОЛИТИКИ

ДО КРАЯ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ УПРАВЛЕНСКИ МАНДАТ

СОФИЯ ТРЯБВА ДА ИМА:

1. Изцяло приключен околовръстен път на столицата и стартирани вътрешни кръгове.

2. Нито едно дете няма да бъде в лист за чакащи за детска градина деца.

3. Изцяло електронни административни услуги, налични отдалечено от жителите и бизнеса.

4. Буферни паркинги до метростанциите в периферията на града.

5. Изграждане, в това число и с публично-частно партньорство, на паркинги за най-малко 100 000 автомобила.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР