Четири „ДА” от раз получи Павлина Йосева с появата си

...
Четири „ДА” от раз получи Павлина Йосева с появата си
Коментари Харесай

Коя е Павлина Йосева и защо иска като няма вода да пием ракия?

Четири „ ДА” от раз получи Павлина Йосева с появяването си в „ България търси талант” - последното му издание през декември. Тя извърши свои хумористични стихове за разсмиване на тъжни хора в днешната ни реалност.

Вплела е в стиховете си обичания си североизточен акцент, слушан в Шумен от баба и дядо й в детството, с цел да не се изгуби в латиницата... А и при тази липса на вода, счита, че е най-добре да се замести с ракия вечер, защищава и от грипните вируси.

Така си пийват и в Шумен, че знае ли се... Как можаха да оставят толкоз язовири поколенията от това време?! Да се чудят днешните по какъв начин да се оправят...

-Помогна ли ти присъединяване в „ България търси талант” да осъществиш някои свои планове?
-Разбира се, че ми оказа помощ. Имам четири издадени книги, а едната е комедийна: „ Еротика по селски”, да развеселявам хората където вървя. Преди ме знаеха основно в родния Шумен, а в този момент към този момент и в други градове. Щом ме канят, незабавно потеглям, не се спестявам. Сега гостувам с два моноспектакъла: „ За живота от нещата” и „ За УбавотУ на лошотУ” в София, в културния център - изложба „ Класика” на 22 януари и на 7 февруари.

Защо тъкмо тези два спектакъла ли? Четири години работих в Испания, каквото намеря съм работила, там също е мъчно, на всички места е мъчно, на всички места хората имат проблеми.

Затова би трябвало да намираме постоянно „ на лошоту убавоту”...така го знам от баба ми и прабаба ми. Върнах си се тук, тъй като желая да върша това, което ми носи наслада – да пиша смешни и тъжни стихове и да извършвам моите спектакли. Все отново съм приключила постановка и операторско майсторство.

Да прибавим, че Павлина Йосева с прякор Пинче е притежател на три национални литературни награди. Член е на Съюза на шуменските писатели и на Санкт Петербурския писателски съюз.

А когато не написа, рисува – има осем независими изложения и у нас, и в чужбина, че и картините й се продават. Та по този начин, потънала в насладата на творчеството, тя няма време нито да страда по остарели любови, нито да се тюфка, че все няма и няма пари, нито да се вайка по несбъднати фантазии, а просто си слага единствения въпрос по какъв начин да се излезе от ситуацията и да се продължава напред. А по тази причина най-полезна работа и прави хуморът.

Иска да ни съобщи и на нас, феновете на моноспектаклите й, тази своя наслада, та и мрачният ден да стане прекрасен. Кани ни на следващия ден 22 януари от 19 часа на „ ул „ Юрий Венелин” 32 дружно да се посмеем.

СИЛВИЯ РАДЕВА, БЛИЦ


Част от моноспектакъл на Павлина Йосева-Пинче
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР