Четири български компании влязоха в престижната класация на Financial Times

...
Четири български компании влязоха в престижната класация на Financial Times
Коментари Харесай

В топ 1000 на Европа: Коя е българската компания euShipments?

Четири български компании влязоха в влиятелната ранглиста на Financial Times на най-бързо растящите в Европа. Изданието разгласява при започване на месеца класацията си FT 1000 за 2023 година и в нея за първи път попадна логистичната компания euShipments. Не единствено че влезе в влиятелния лист, само че и е преди всичко измежду българските представители.
Четири български компании влязоха в Топ 1000 на ЕвропаКои са euShipments?
Компанията започва своята активност през 2012 година, като в началото са осъществявани доставки за България и Румъния. Към момента мрежата на българската компания покрива повече от 27 страни в Европа, партнира си с над 40 от най-големите куриерски компании на континента и оперира с 12 фулфилмънт центъра в разнообразни европейски стратегически местоположения.

Вдъхновение за основаването на бизнеса пристигна от потребността от благонадежден и бърз метод за доставка на колета от електронна търговия, което за действителността на 2012 година беше предизвикателство на волята и желанието за триумф “, описват от компанията пред Economic.bg.

От там описват, че още от основаването си основна цел на euShipments е поддържане на високото качество в услугите и непрестанно създаване на нови логистични решения, което се оказва нелека задача при огромното повишаване на броя клиенти и размери колета от последните години.

За благополучие, съумяваме доста добре да овладеем тези растежи, като в същото време доста разширяваме и усъвършенстваме услугите си. Нашите клиенти са точно моторът за развиване на euShipments, на тях изискуем самопризнания като високата позиция в класацията на Financial Times и сме им извънредно признателни за това. “
Привлечена инвестиция
Πpeз минaлaтa гoдинa еuЅhірmеntѕ пpивлeчe инвecтиция дo 7.5 млн. eвpo oт фoндa ВlасkРеаk Ѕоuthеаѕt Еurоре Grоwth Еquіtу Fund. Вследствие на това компанията сътвори Buy&Build тактика за разширение и усъвършенстване на мрежата си за интернационалните eCommerce доставки. Като начална стъпка от тази тактика в края на предходната година euShipments закупи първата си логистична компания – хърватската Pick&Pack.
Българската euShipments избра Хърватия за първото си придобиване в ЦИЕ
Към момента сме във заключителен стадий на процеса по придобиване на още една компания – този път в Румъния. Следвайки Buy&Build тактиката, до края на 2023 година планираме да придобием общо три нови компании – всяка на основна локация в друга европейска страна. “

След придобиването,  фирмите ще стартират да действат в рамката на основания от euShipments програмен продукт и оперативни процедури, с цел да се интегрират оптимално добре и оптимално бързо в мрежата компанията.

От три месеца компанията има трети личен фулфилмънт център – в Загреб, Хърватия.

Засега можем единствено да споделим, че доста скоро ще чуете за нов подобен наш център на територията на Европа. Междувременно работим и върху план за нов, много по-голям център в Русе – над 6000 кв.м, който ще влезе в употреба до края на 2023 година, споделят от компанията.
Без географски граници
Като максимален плюс на онлайн търговията от euShipments дефинират неналичието на географски граници. Голямото предизвикателство за онлайн търговците пък е самото решение да „ скочиш в дълбокото “ и да започнеш да продаваш на разнообразни интернационалните пазари.

Забелязва се наклонността бизнесмените в тази сфера доста по-лесно да започват онлайн бизнес, в сравнение с в идващ стадий да подхващат нужните стъпки за развиване на интернационално равнище “, споделят от euShipments.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР