Четири сгради в ловното стопанство Паламара в Шумен и земите около ...

Четири сгради в ловното стопанство Паламара в Шумен и земите около

4 сгради в ``Паламара`` и близо 43 дка към тях са продадени за 155 000 лева |

Четири сгради в ловното стопанство " Паламара " в Шумен и земите към постройките - към 43 дка с инфраструктура, са продадени за 155 000 лева. без Данък добавена стойност,  заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров на брифинг в Главна дирекция " Национална полиция ". 

В началото на ноември съпредседателят на разгласи, че територията на ловното стопанство е с стеснен достъп. Тогава той разгласи: " Новият началник на " Паламара " Гюнай Кадиров, " който отвори обичаната резиденция на Бойко Борисов за простосмъртни, към този момент е уволнен. Според информация от Шуменско му е подреден компромат от компаниите на локалния феодал Бейзат Яхя, по този начин че приятелят на Бойко Борисов още веднъж управлява стопанството ".

" В околните години едни четири здания в него, които са общо на 530 кв. м, дружно с прилежащите към тях близо 43 дка със съответната инфраструктура са продадени за 155 000 лева. без Данък добавена стойност. Това е взето като решение със заповед на министъра на земеделието, храните и горите към 2017 година ", допълни главният секретар на Министерство на вътрешните работи. 

По думите му е открита процедура по търг, като първичната цена е била 154 910 лева. Явил се е един претендент, който е дал 90 лева. над първичната цена и за 155 000 лева. е спечелил търга.

" Лицето е подставена компания. При осъществена инспекция на подставеното лице се открива, че даже няма ключове за огромна част от постройките. Година откакто този парцел става частен, се построява веднъж, за който се дават към 780 000 лева. без Данък добавена стойност. Изграждат се и порти и паркинг там. Изграждат се едни огромни врати, които да бъдат заключвани, когато там има значими посетители. Така се попречва прекосяването на хората, които живеят сред селата Венец и Осеновец ", съобщи той.

Тодоров сподели още, че е бил изработен опит да бъде сплашван шефът на ОДМВР там. 

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg