Честото протичане на избори доведе до някаква рутина в положителен

...
Честото протичане на избори доведе до някаква рутина в положителен
Коментари Харесай

Експерт: Между 175 000 и 215 000 българи се очаква да гласуват в чужбина

" Честото протичане на избори докара до някаква рутина в позитивен смисъл. Най-накрая Министерство на външните работи и дипломатическите и консулски представителства се научиха да работят с българските общности по места и да разчитат на тях. Тук-там, несъмнено, има проблеми, само че няма драма ".

 

Той разяснява, че в чужбина няма да има видеонаблюдение на броенето на гласове, само че това не изключва опцията за стрийминг, в случай че членовете на комисиите решат да го създадат.

 

Манов още веднъж напомни за неналичието на регион " Чужбина ".

 

" Защо е значим - той дава мотивация да хората да гласоподават. Днес българските жители в чужбина не избират народни представители, а единствено укрепват числеността на парламентарните групи. Няма политическа оферта към българските гласоподаватели отвън страната.

 

Стефан Манов уточни, че французите в чужбина, които са почти колкото българите, избират 11 депутати в долната камара и 12 сенатори в горната камара на техния парламент. По думите му в нашето Народно заседание би трябвало да има 10 депутати от регион " Чужбина ", съразмерно на вота.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР