Често забравяме рождени дни на приятели, какво сме си помислили

...
Често забравяме рождени дни на приятели, какво сме си помислили
Коментари Харесай

Каква е връзката между забравянето и интелигентността

Често забравяме рождени дни на другари, какво сме си помислили доскоро или думи, които таман се каним да употребим. И преди да се притесним дали не би трябвало да стартираме да пием гинко билоба или дали не страдаме от мозъчно заболяваме, умерено! Учени от университета в Торонто настояват, че забравянето е симптом на по-висока просветеност.
 Снимка 348095

Някои хора по-лесно запаметяват нови елементи, до момента в който други " припокриват " остарялата информация с нова настояват Пол Франкланд и Блейк Ричардс от Университета в Торонто. И прибавят, че забравящите се оказват с по-висок коефициент на просветеност. " Важно е мозъкът да не помни ненужни елементи и да се концентрира върху нещата, които ще ни оказват помощ да взимаме значимите решения, " добавя Ричардс.
 Снимка 338831

Според него задачата на паметта е точно да подкрепя взимането на решения. " Лошата " такава е способна бързо да освобождава място за нова информация, която ще е нужна за настоящите ни проблеми и разрешаването им. Затова учените от Торонто успокояват, че не би трябвало да се тормозим, в случай че постоянно забравяме дребни неща и думи. Ако обаче паметта стартира да ни изневерява по-сериозно и прекомерно постоянно, може би е време за здравна консултация.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР