Често след хранене искаме да си полегнем. Не трябва обаче

...
Често след хранене искаме да си полегнем. Не трябва обаче
Коментари Харесай

Огромна грешка е да легнете след хранене, вижте защо

Често след хранене желаеме да си полегнем. Не би трябвало обаче да се поддавате на това си предпочитание си в такива моменти.
Оказва се, че това води до рискови положения.
Лекарите поучават да не се заема хоризонтална или даже седнала поза след хранене, предлагат превозване на известно време в изправено състояние или осъществяване на умерена интензивност.
Добре е да вземем за пример да се разноските, да почистите и измиете чиниите.
Заемайки хоризонтално състояние директно, откакто сте яли, се усилва фрапантно рискът от появяването на киселини, което от своя страна може да докара до хронично положение, наречено гастроезофагеална рефлуксна болест.
Неговите затруднения включват рефлуксен езофагит или инфектиране на лигавицата на долната част на хранопровода, както и хранопровода на Барет (предраково положение, при което се появява болежка по време на хранене и в повръщаното се открива кръв).
„ Ако човек в единични случаи след хранене заеме хоризонтално състояние, няма от какво да се притеснявате. Но в случай че прави това постоянно, да вземем за пример има навика да яде вечер преди лягане или просто обича да легне след хранене, след известно време това може да докара до развиване на рефлуксна болест. ", разясни гастроентерологът Сергей Вялов.
Ето за какво, след хранене, би трябвало да отделите време за умерени действия, които ще ви оказват помощ да активирате работата на храносмилателните органи и ще ви разрешат да усвоите храната по-бързо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР