Често провокациите от миналото продължават да настигат политиците. За Йенс

...
Често провокациите от миналото продължават да настигат политиците. За Йенс
Коментари Харесай

Скандал в Германия! Министърът на здравеопазването си купи луксозна вила в Берлин за повече от четири милиона евро

Често провокациите от предишното не престават да настигат политиците. За Йенс Шпан това са изказванията за безработните от 2018 година „ Hartz IV не значи беднотия “, съобщи тогава федералният министър на опазването на здравето и още „ нашата обществена система в действителност обезпечава покрив над главата им “.

Критиката пристигна бързо и евентуално също беше взета под внимание. Стотици хиляди желаеха министърът да живее с 416 евро за месец. Той отхвърли това, тъй като всекидневният му професионален живот беше прекомерно далечен от действителността Hartz IV.

Тогава едно сатирично списание сподели във фотомонтаж по какъв начин Шпан вечеря в изящен ресторант и написа: „ Йенс Шпан потвърждава, че елементарно можете да се наситите с 416 евро “.

Две години по-късно разликата сред Шпан и бедните явно малко се е разширила. Според информация на Business Insider, политикът и брачният партньор му Даниел Фънк са купили взаимна къща в изящен берлински квартал. Според съседите въпросната вила от 20-те години на предишния век за последно е оценена на към три милиона евро. Вътрешните документи на брокера въпреки това демонстрират, че купувачите са платили тъкмо 4,2 милиона евро.

Инвестиция от подобен мащаб евентуално ще бъде необичайност даже за федералните министри. Особено откакто Шпан до момента поддържаше позитивен облик. Особено в рецесията в ковид той съумя да завоюва точки пред жителите с външния си тип. А и партията му също е доста известна.

На въпрос на публицисти Шпан не разяснява по какъв начин тъкмо е финансирал покупката на първокласната вила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР