Често хората приписват интелектуалния блясък и творческата сила, които гениите

...
Често хората приписват интелектуалния блясък и творческата сила, които гениите
Коментари Харесай

Навиците на гениите, които ще ви направят по-умни

Често хората приписват интелектуалния искра и креативната мощ, които гениите имат, единствено на техния гений и вродена даровитост. Но въпреки геният в действителност да е виновен за някои изключителни резултати, множеството достижения нормално са резултат на комбинацията от процедура, привички и мислене. Може би не вярвате на това, само че е време да преобърнете визиите си. Представяме ви 3 ежедневни навика на велики гении, които могат да ви създадат по-умни. Те, несъмнено, няма да лишават повече от час от вашето свободно време, само че значимото е да ги практикувате с неизменност.

Размишлявайте по 10 минути дневно

Колко постоянно си задавате въпроса за какво вършиме това, което вършиме? И то освен във връзка с ежедневния ви лист със задания. Какво ще кажете за света, който ви вълнува? Какво не ви харесва в него? Колко от идеалния ви живот живеете? Тези въпроси просто надраскват повърхността, само че дълбоките, съзерцателни въпроси ви принуждават да отидете по-далеч от множеството хора.

Можете да научите доста от концепциите, които влагате в мозъка си от външния свят, само че можете да научите още повече, когато осмислите по-добре концепциите и копнежите, които към този момент витаят в главата ви. Задавайте си по един сложен въпрос всеки ден и отделете време да размишлявате върху него.

Четете по 20 минути дневно

Отделянето на време за четене онлайн е превъзходен метод да бъдете в крайник с любопитните вести в интернет и да напредвате. Само че не подценявайте вълшебството на книгите поради историите, които могат в действителност да ви вдъхновят. Освен това, не забравяйте, че при четене вие сами си представяте трагичните моменти, които писателят разказва, вършиме логичен връзки сред разказаните събития, а това оказва помощ да поддържате избистрен мозъка си.

Ако трябваше да четете по 20 минути или към 15 страници на книга всеки ден, тогава до края на годината ще прочетете сред 15 и 20 книги. Запомнете, че една книга в точното време може изцяло да промени живота ви. А и носи по-голяма възвръщаемост на вложеното време и пари от всяка друга активност.

Фокусирайте се по 30 минути дневно

Може би най-големият преподавател в света е процесът на фокусиране. Когато обедините мозъка и тялото си дружно и се посветите на нещо, предоставяте опция за рационализиране на мозъка си по метод, с който нито мисленето, нито четенето могат да се конкурират. Например, когато музикант измисля нова мелодия или когато художник е обхванат от процеса на изобразяване, те пресъздават знанията си от своята процедура, постоянно прехвърляйки елементарните интелектуални граници в опит да сътворят шедьовър.

Независимо дали става въпрос за занимание или за персонален план, коства си да отделите даже единствено половин час дневно, с цел да подобрите уменията си по осезателен и измерим метод. Това освен ще ви направи по-щастливи и задоволени, само че и ще усъвършенства мозъка ви.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР