Често говорим за създаването на съдържание и пренасочването му по

...
Често говорим за създаването на съдържание и пренасочването му по
Коментари Харесай

Да останете в ума им

Често приказваме за основаването на наличие и пренасочването му по разнообразни канали като блогове и обществени мрежи. Това, което не се загатва постоянно, е по какъв начин да създадете разнообразни видове наличие за другите стадии от фунията на продажбите – брандиране, продажби и задържане.

Всяка последна цел може да изисква друг тип наличие. Например може да се нуждаете от наличие, което е основано да приближи хората до продажбата, да ви направи по-запомнящи се (брандиране) или да помогне да поддържате клиентите (задържане). Обикновено в маркетинговата фуния целевата ви публика е в един от тези три стадия:
Осведоменост (наясно са с вашата марка);Обмисляне (обмислят вашето предложение);Решение (преминаване към покупка от вас).
Съдържанието, което клиентът би трябвало да употребява на всеки стадий, се разграничава. Но първото затруднение, както отбелязва Девин Рийд, началник на тактиката за наличие в Gong, е че просто би трябвало да извършите всичките си маркетингови послания съответстващи за потребителя, написа Том Гил за Inc.

Брандиране

Да сте запаметяващи се или да останете в мозъка може да се реализира благодарение на комизъм, говорене, обвързвано с конкуренцията, или потребление на вирусно наличие в обществените мрежи. Но обичаният ми способ включва CTV или call to value, основаване на наличие за образоване. Да станете престиж във вашето пространство. Както споделя Рийд: „ Стремете се да създавате друго наличие. Нашата тактика не беше да създадем по-добър блог за продажби, а да създадем друг блог за продажби, като включим проучвания от нашата лична база данни. “

Продажби

След като образовате аудиторията, вашите евентуални клиенти минават към стадий на обсъждане. След това наличието би трябвало да се насочи към CTA или call to action – наличие за продажба. „ Докато купувачите минават от осъзнаване към обсъждане, стартирам да представям нашето решение. След това, когато купувачите се доближават към взимане на решение, тогава разгадавам в огромна степен на историите на клиентите и общественото доказателство. Съдържанието е по-фокусирано върху това по какъв начин нашите клиенти съответно употребяват Gong за решение на разнообразни провокации “, споделя Рийд.

Задържане

Крайната ви цел не би трябвало да е просто реализиране на продажба. Вместо това би трябвало да бъде основаване на лоялни, дълготрайни клиенти. Ето три метода.

Използвайте сторителинг. Историите, ориентирани към клиента, печелят. Опишете по какъв начин вашият артикул или услуга предоставят решение, което дава резултати.

Публикувайте поредно качествено наличие. Създаването на блог е от решаващо значение в днешно време. Освен че ви оказва помощ да се класирате по-високо в търсачките, това ви разрешава да изградите доверие измежду идеалните клиенти и да създадете неповторим глас за вашата марка.

Продължавайте да образовате аудиторията. Наличието на обособена секция за неповторими изследвания и истории (не блог) е метод да се откроите и да се показвате непрекъснато пред аудиторията си. Опитайте разнообразни медии като подкасти, влогове, управления.

Задържащият брандинг

Сега да се фокусираме върху тематика, която постоянно се пренебрегва – задържащ брандинг. Дори и откакто сте изгубили една борба – когато клиент анулира участие или отстрани абонамент, логиката на психиката на изключването на потребителя е от първостепенно значение. Да затруднявате клиентите ви да се откажат от вашия артикул е неетично и нормално носи повече щета, в сравнение с изгода. Има метод да накарате човек да се усмихне, даже когато се кани да се откаже от вас.

Например известие на AppSumo при отменяне на абонамент показва: “It looks like you’ve had enough of us (tough but fair). “ Малко нещо като това може да направи процеса по-приятен. Това е увещание какво би трябвало да вършат марките – да ви оставят да си тръгнете с усмивка, като ги помните позитивно.

Това е задържащото брандиране. Ако към момента искаш да си тръгнеш, най-малко си тръгваш ухилен. Ако промениш решението си, отново оставаш ухилен.

По материал на Том Гил за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР