Често чуваме мнения от възрастните хора за това как младото

Често чуваме мнения от възрастните хора за това как младото ...

Ученичка дари 100 детски книжки на библиотека в Стара Загора

Често чуваме мнения от възрастните хора за това как младото поколение става все по-зле с всяка изминала година. Тази мантра сякаш се повтаря от родители, учители и общо взето всички, които изрязяват някакво мнение по темата. Личните ми наблюдения са точно обратните - младите хора са добре възпитани и се стремят да дават своя принос за това да живеем в една по-добра страна с по-добро общество. Именно такъв прекрасен пример ни дава едно момиче от Стара Загора, което е дарило 100 детски книжки на библиотека в Стара Загора. Информацията за това беше споделена на сайта на Община Стара Загора. 
Героинята на тази история е Ния Димитрова, ученичка от града на липите, поетите и правите улици е дарила сто книги на библиотеката при НЧ "Христо Ботев", която се намира на Старозагорските минерални бани. Заглавията на дарените книги са на български и чужди автори и ще обогатят фонда на детската заемна в библиотеката. 

Майка прочете на дъщеря си 77 книги за една година (СНИМКИ) Майка прочете на дъщеря си 77 книги за една година (СНИМКИ)
Дете прочете 113 книги за една година и спечели призът „Читател на годината - 2020“ на Градската библиотека в Асеновград. Е...
От отдел "Култура" на Община Стара Загора поздравиха младата дарителка, която е само на 13 години и учи в СУ "Максим Горки". Споделя, че обича да чете и с радост е дарила колекцията си от детски книжки, за да радва малчуганите. Благородното дело предизвика възхищението на старозагорци в социалните мрежи, които изказаха своите похвали и адмирации към Ния. 
Радвам се на всяко подобно добро дело, защото популяризира и развива културата на дарителство. Аз лично съм приел практиката да дарявам всяка книга, която си купя и прочета веднъж (ако не ми е подарък) на местната библиотека. Така давам своят малък принос библиотечният фонд да е постоянно обновен с нови заглавия, които биха привлекли интереса на младите читатели. 
Надявам се подобни примери и истории да насърчат повече хора да даряват и да помагат на библиотеките или на други каузи. Всеки човек може да помогне, а единственият шанс да подобрим ситуацията около нас. 

Източник: actualno.com