Честно казано напоследък се чувствам объркан. На последните избори бях

...
Честно казано напоследък се чувствам объркан. На последните избори бях
Коментари Харесай

Новите български Апостоли

Честно казано в последно време се усещам комплициран. На последните избори бях твърдо решил да гласоподавам машинно, само че устройството в нашата секция се скапе. Дадох си сметка, че Господ в действителност се смее когато човек гради проекти, махнах с ръка и пуснах хартиена бюлетина.

След като депутатите от 45-ото Народно заседание трансформираха Изборния кодекс, се оказва, че на идващите избори ще мога да гласоподавам единствено машинно. На никой обаче не му минава през мозъка какво мисли по въпроса Господ. И какво ще върша аз, изправен пред машината, която вземе, че отново се скапе?!

Със сигурност на Него не му е коствало нищо, с цел да избави индивида от опцията да избира. Но е сътворил живота по този начин, че когато му затваря вратата, да му отвори прозорец.

Господ обаче не седи в българския парламент. Там седят хора, които са толкоз комплицирани, колкото и тези, които са ги пратили на това място. Забравили за кулата, поради чийто строеж Господ е рекъл:

Ето, едни люде са и всички приказват един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може към този момент да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да създадат.  

Разноречието в Народното събрание обаче прилича атмосферата на церемония вечер с ММА-боеве: всеки вика за любимеца си, никой никого не слуша и всички са подготвени да се заловен за гушите.

Извън Народното събрание не е по-различно. Всеки стачкува против нещо, бучат разноезични вувузели. Част от тях ги надуват „ братята и сестрите на некадърника Румен Радев ”, както рече видният ГЕРБ-ерският послушник и някогашен длъжностен министър председател Георги Близнашки.

На различен митинг пък са призовани всички поддръжници на настояването за оставка на президента. Под българския трикольор пред президенството ги събира един извънпарламентарно показан интелектуалец от ММА-средите, прочут там като Стъки.

Именно той разгласи Васил Левски за терорист и престъпник, отхвърли съществуването на турското иго и прикани за изхвърлянето на родоначалника на българската литература Иван Вазов от учебниците. " Вазов е манипулатор, описаната от него реалност не е била такава и ще желая министъра на образованието да го извади от учебниците ", съобщи ММА-боецът.

Ето че в този момент същият този Стъки, който пророкува, че на Борисов ще му бъде вдигнат монумент за особени заслуги към Отечеството, събира съидейниците си в национални носии, с цел да врътнат едно голямо нашенско хоро под президентските прозорци!

Ясно е за какво националните знаци последователно деградират до равнището на елементарни сувенири за чужденци. Очевидно е и за какво липсват хрумвания, към които народът да се сплоти и да замязя на нация. Вместо такива хрумвания обаче, сплотяваща е тоталната дивотия, допускаща ръка за ръка да се заловен професорът конституционалист Близнашки и ММА-бияча Стъки.  

И това се случва в страна, в която преди десетина години днешният заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков се закле, че ще направи и невъзможното, единствено и единствено Бойко Борисов в никакъв случай повече да не седне в премиерското кресло!!!

Черна подигравка е, че думите му може и да се осъществен. Зловещо е обаче, че носители на тези промени са люде като Биков и Стъки, а дядо Вазов към този момент е с единия крайник отвън учебниците.

За смут на Апостола...

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР