Честит Световен ден на здравето! Честит празник на българските медици,

...
Честит Световен ден на здравето! Честит празник на българските медици,
Коментари Харесай

Караянчева към медиците: Вие сте нашият нагледен урок за справяне с болката

Честит Световен ден на здравето! Честит празник на българските медици, които в това мъчно време са на фронтовата линия.

Поклон пред хората в бели престилки, които ни научиха, че не сме неуязвими, само че имаме съпротивителни сили да се преборим.

Това написа ръководителят на 44-то Народното събрание Цвета Караянчева в профила си във ''Фейсбук''.

,,Защото Вие сте нашият щит. Вашите имена са взаимност, поддръжка, вяра, кураж, себеотричане, религия. Вашият издръжливост е нашият избавителен пояс в дни на паника, отчаяние, тъга. Нашата ризница против скритите и явните ни страхове, против карантината на съвестта.

Нашият прегледен урок за справяне с болката. Ваши са очите, с които съзираме светлината в тунела. Ваши са ръцете ни, подписани за молитва.

Ваша е дефиницията ни за човечност в суровите дни на пандемия. Поклон пред Вашия професионализъм, отдаденост и ненакърнимо възприятие за дълг! Честит празник, здравни експерти ", добави още Караянчева.
Припомняме, че през днешния ден означаваме Световния ден на здравето. Датата е определена с основаването на Световната здравна организация (СЗО) през 1948 година. Световният ден на здравето се празнува у нас от 6 февруари 1964 година и като Ден на здравния служащ.

2020 година обаче е специфична поради пандемията от ковид и признателността, с която хората по целия свят се отнасят към героите на първа линия в битката със болестта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР