Чешкото правителство удължи извънредното положение до 23 декември в четвъртък,

...
Чешкото правителство удължи извънредното положение до 23 декември в четвъртък,
Коментари Харесай

В Чехия удължават извънредното положение

Чешкото държавно управление удължи изключителното състояние до 23 декември в четвъртък, защото броят на инфекциите с в членката на Европейски Съюз още веднъж стартира да нараства, предава AFP.
Чешката република записва 6 402 нови случая в сряда, което е най-бързият напредък от 19 ноември, като общият общ брой за страната от март е 563 333 случая и 9 226 смъртни случая, заяви организация Фокус.
 Илиян Василев: Вирусът не ни убива толкоз, колкото Системата Илиян Василев: Вирусът не ни убива толкоз, колкото Системата
" Знаете не съм от хората, които от началото на пандемията разрешиха на страха да надделее над разсъдъка и трезвата оценка. Но това, което...
„ Ако обстановката продължава да се утежнява, може да се наложи да затегнем още веднъж ограниченията в понеделник “, сподели министърът на опазването на здравето Ян Блатни пред кореспонденти.
Извънредното състояние улеснява вземането на решения за държавното управление по време на рецесия.
Прага облекчи някои ограничавания преди седмица, когато отвори още веднъж заведения за хранене и питейни заведения, дребни магазини, музеи и галерии и подвигна ограничаването за събирания.
Но от този момент редуцира работното време на заведенията за хранене, които би трябвало да затворят в 20:00 от сряда.
 Европейски Съюз 2020: Твърде доста проблеми, даже за Меркел Европейски Съюз 2020: Твърде доста проблеми, даже за Меркел
През по-голямата част от последното десетилетие и половина Европейски Съюз нормално можеше да разчита на немския канцлер Ангела Меркел да се прочие..
Министрите са подложени на обстрел поради ограниченията, разказани от критиците като безредни, защото те постоянно не дават отговор на държавната петстепенна епидемиологична система, въведена през ноември.
В сряда няколко кръчми в страната се разпалиха против ограниченията, оставайки отворени след 20:00, макар риска от солидна санкция.
Чешката република означи голям скок в случаите на Covid-19 по-рано през есента с ежедневни нараствания от към 15 000 случая и от този момент се бори да изглади кривата на напредък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР