Чешкото правителство удължи извънредното положение до 23 декември, след като

...
Чешкото правителство удължи извънредното положение до 23 декември, след като
Коментари Харесай

Чехия удължава извънредното положение, след като COVID-19 отново се разпространява

Чешкото държавно управление удължи изключителното състояние до 23 декември , откакто броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в страната още веднъж стартира да се усилва , съобщи " Франс прес ".

Чехия записва 6 402 новозаразени през вчерашния ден, което е най-бързият напредък от 19 ноември, като от началото на епидемията в страната общият брой на инфектираните доближи 563 333 души, от които са умряли 9 226 души .

" Ако обстановката продължава да се утежнява, може да се наложи да затегнем още веднъж ограниченията в понеделник ", сподели министърът на опазването на здравето Ян Блатни пред кореспонденти.

Извънредното състояние улеснява вземането на решения от държавното управление по време на рецесията.

Правителството разхлаби някои ограничавания преди седмица, когато отвори още веднъж заведения за хранене и питейни заведения, дребни магазини, музеи и галерии и подвигна ограничаването за събирания.

Но от този момент редуцира работното време на заведенията за хранене, които би трябвало да затворят в 20:00 от сряда.

Министрите са подложени на обстрел поради ограниченията, разказани от критиците като безредни, защото те постоянно не дават отговор на държавната петстепенна епидемиологична система, въведена през ноември.

В сряда няколко кръчми в страната се разпалиха против ограниченията, оставайки отворени след 20:00, макар риска от солидна санкция.

Чешката република означи голям скок в случаите на Covid-19 по-рано през есента с ежедневни нараствания от към 15 000 случая и от този момент се бори да изглади кривата на напредък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР