Чешкото правителство ще въведе 30-дневно извънредно положение в страната заради ...

Чешкото правителство ще въведе 30-дневно извънредно положение в страната заради

30-дневно извънредно положение в Чехия

Чешкото държавно управление ще въведе 30-на ден изключително състояние в страната поради ковид от 26 ноември. Това заяви уебсайтът на журнал Mlada fronta DNES, базирайки се на неназован член на Министерския съвет.

Вестникът означава, че изпълняващият длъжността министър-ръководител на Чехия Андрей Бабиш скоро ще даде конференция за новите санитарни и епидемиологични ограничения за сигурност, подхванати от управляващите.

"Извънредното състояние, оповестено от чешкия кабинет на 26 ноември, включва по-особено отмяна на всеобщите културни и спортни обстоятелства с повече от 1 000 души и преустановяване на активността на заведения за хранене, питейни заведения и клубове след 22:00 ч. Разрешени са единствено предколедни улични маркети. Всички тези и някои други ограничения могат да бъдат приложени единствено в изискванията на изключително състояние ", се споделя в отчета, представен от БГНЕС.

Във вторник в Чешката република беше подложен нов антирекорд от 25 864 нови случая на Коронавирус-19 за 24 часа. По данни на Чешката телевизия Чешката република към този момент е на второ място в света след Словакия по брой на новите случаи за 7 дни на 100 000 поданици с 1097 души.

От 22 ноември в Чехия към този момент е обявен локаут за тези жители, които не са имунизирани и не са инфектирани с ковид.

Източник: dnes.bg