Чешкото правителство одобри предложението за дигитален данък от 7 процента,

...
Чешкото правителство одобри предложението за дигитален данък от 7 процента,
Коментари Харесай

Чехия вкарва дигитален данък от 7 процента

Чешкото държавно управление утвърди предлагането за цифров налог от 7 %, заяви финансовото министерство на страната. Целта е да се усилят постъпленията в хазната, като се обложат рекламните доходи на интернет колосите като " Google " и " Facebook ".

Предложеният налог, който би трябвало да бъде признат и от Народното събрание, обгръща приходите, получени от ориентирана реклама, от продажба на данни на консуматори и от даване на платформи за търговия. Насочен е към услуги, предоставяни на чешките консуматори.

Ще важи за компании със международни доходи над 750 милиона евро годишно, 100 милиона крони оборот на чешкия пазар и с над 200 хиляди потребителски акаунта. Финансовото министерство показва, че данъкът, който ще бъде краткотраен, до момента в който не бъде реализирано международно съглашение по този въпрос, ще донесе на хазната 2.1 милиарда крони следващата година, в случай че влезе в действие от юни, и към 5 милиарда годишно през идните години.

Чехия последва образеца на някои други страни в Европа с утвърждението на цифровия налог, откакто Европейски Съюз не съумя да реализира единно съглашение по въпроса предходната година. Подобни стъпки на страни като Франция и Италия разочароваха Съединени американски щати, родината на най-големите интернет играчи. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР