Чешкият производител Skoda ще попълни гамата си от всъдеходни модели

...
Чешкият производител Skoda ще попълни гамата си от всъдеходни модели
Коментари Харесай

Skoda подготвя третия си нов кросоувър

Чешкият производител Skoda ще попълни гамата си от всъдеходни модели с още един кросоувър след Kodiaq и Karoq. Това ще бъде най-компактният автомобил на марката в този клас, като главната му цел е да се конкурира с бестселъра в този сегмент Nissan Juke.
Кросоувърът ще бъде построен на платформата MQB A0, която концернът Volkswagen употребява за два сходни автомобила - Seat Arona и Volkswagen T-Roc. Според информация на изданието Autocar, което се базира на свои източници, моделът на Skoda ще бъде малко по-голям от събратята си, като задачата е той да се отличава.
Машината ще следва фирмения дизайн, само че ще се разграничава значително от Kodiaq и Karoq. Чехите възнамеряват да нареждат компактния кросоувър като част от фамилията Rapid, чието ново потомство ще бъде изцяло преобразено и ще се появи на пазара през 2019 година
Технически елементи за автомобила липсват, само че се чака той да бъде само със задвижване на предната ос, т.е. система 4х4 няма да се предлага. Гамата мотори ще се състои най-много от бензинови и дизелови турбомотори с 3 цилиндъра. Така всъдеходният темперамент на модела ще се акцентира от спомагателни защитни детайли по каросерията.
В компанията работят и върху още един SUV-модел. Това ще е спортна трансформация на Kodiaq, която ще получи добавка RS към името си и ще излезе на пазара още в средата на 2018 година Голямата изненада при нея ще бъде изборът на дизелов мотор, като задачата е реализиране на висок въртящ миг.


Чехите към този момент оферират сходна версия на един от моделите си – Octavia RS, която също разчита на дизелов мотор със 190 к.с. Най-вероятно за Kodiaq RS моторът ще бъде същият, като не се изключва мощността му да премине 200 к.с. Модификацията ще получи и специфични настройки на шасито, както и спомагателни детайли по каросерията.
В Skoda приготвят и още една версия на Kodaiq – крос-купе в стила на BMW X4, като тя ще бъде ориентирана извънредно към пазара в Китай. Засега няма изясненост дали тя ще се предлага най-малко в някои европейски страни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР