Чешкият министър-председател Андрей Бабиш нареди днес на правителствената канцелария да

...
Чешкият министър-председател Андрей Бабиш нареди днес на правителствената канцелария да
Коментари Харесай

Правителствената канцелария в Чехия спира да използва телефоните на китайска компания

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш подреди през днешния ден на държавната канцелария да спре да употребява мобилни телефони на китайската компания " Хуауей ", съобщи " Асошиейтед прес ", представена от БНР.

Решението беше обявено ден след като чешката служба за кибер и информационна сигурност предупреди, че хардуерът и софтуерът, произведени от " Хуауей " и друга китайска телекомуникационна компания - Зет Ти И - представляват заплаха за сигурността, нещо, което от " Хуауей " отхвърлят.

Чешкото министерство на промишлеността и търговията веднага каза, че ще предприеме аналогични мерки, а този пример вероятно ще бъде последван от други министерства, които използват телефони от тази марка.

САЩ имат свързани със сигурността опасения към " Хуауей " заради връзките на компанията с китайското правителство. Вашингтон оказва натиск върху други страни да ограничат употребата на нейните продукти, като предупреждава държавите, че може да позволят да бъдат наблюдавани и да станат жертви на кражби на информация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР