Чешкият министър-председател Андрей Бабиш каза, че ще има предсрочни избори,

...
Чешкият министър-председател Андрей Бабиш каза, че ще има предсрочни избори,
Коментари Харесай

Премиерът на Чехия: Ако управляващата коалиция се разпадне, може да се стигне до предсрочни избори

Чешкият министър-председател Андрей Бабиш сподели, че ще има предварителни избори, в случай че неговият съдружен сътрудник извърши опасността си да напусне държавното управление. Това може да докара до по-тежка политическа обстановка след седмиците на митинги против ръководството му, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бабиш съобщи по време на телевизионни диспути, че към този момент е изключил опцията да търси поддръжката на крайнодясната, настроена срещу Европейския съюз и НАТО партия " Свобода и директна народна власт ", затова единственият вид ще бъде производство на нови избори.

" Вярвам, че социалдемократите няма да изоставен държавното управление ", сподели той, имайки поради своя по-малък съдружен сътрудник.

" Защо да го вършат? Това би било цялостно самоубийство, защото в действителност би означавало предварителни избори ", съобщи министър председателят.

Следващите постоянни избори би трябвало да са в края на 2021 година

Оглавяваното от Бабиш съдружно държавно управление на малцинството оцеля тази седмица при избор на съмнение, импортиран от опозицията по отношение на митингите, настояващи за оставка на премиера поради водени против него следствия за злоупотреби.

Правителството обаче незабавно изпадна още веднъж в мъчно състояние, откакто социалдемократите заплашиха да изоставен в символ на митинг против отхвърли на президента Милош Земан да назначи нов министър на културата от техните редици.

Те приканват Бабиш да окаже напън върху Земан за назначението, само че президентът не желае да отстъпи и споделя, че избира настоящия министър. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР