Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си СОМА на

...
Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си СОМА на
Коментари Харесай

Какво може да каже човешкото тяло? Гледайте на ONE DANCE WEEK

Чешкият хореограф Мартин Талага гостува със спектакъла си " СОМА " на 4 октомври в Дом на културата " Борис Христов ", Пловдив. В това танцувално дефиле основният воин е тялото. Ще го забележим в цялата му хубост и грозотия, благоприятни условия и ограничавания.
Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази?
" За следващ път Мартин Талага не се пробва да угоди, удовлетвори или – умишлено или несъзнателно – да възнагради фена. Ето за какво неговата творба се усеща толкоз откровена и чиста… Освежаващи, изчистени придвижвания, функционално осветяване, пространството, декорите, концепцията на хореографията – сурово и ново. Това ни води до една непредвидена дестинация – апаратура от придвижвания ", Ян Кодет
Мартин Талага работи в региона на физическия спектакъл и актуалния танц като хореограф и реализатор. През годините си сътрудничи с одобрени танцови и театрални компании, измежду които LATERNA MAGIKA – Национална танцова компания на Чехия, чешките компании VerTeDance, Spitfire Company, Radim Vizváry и Вера Ондрашикова, както и Csaba Molnár (Унгария), Матю Роджърс (САЩ) и доста други.
Автор е на няколко независими продукции, измежду които “Thirsts ”, “FAUNUS ” и “SOMA ” - притежател на две чешки награди за танц. Талага основава хореографии за други театри и компании – от камерни спектакли до огромни продукции и мюзикъли.
Спектакълът “СОМА ”, който е част от специфичната стратегия на ONE DANCE WEEK 2019, e притежател на огромната премия на Чешката танцова платформа през 2018 година Пърформанс, отличаващ се с изчистен танц и хореография, техническа точност, функционално осветяване и декори. Представянето на “СОМА ” се случва в партньорство с Чешки център - София.
Билети за “СОМА ” ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.
Мартин Талага гостува в България с поддръжката на Чешки център - София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР