Чешките здравни власти регистрираха вчера 28 469 нови случая на

...
Чешките здравни власти регистрираха вчера 28 469 нови случая на
Коментари Харесай

Чехия отбеляза нов рекорд на дневния брой нови случаи на коронавирус

Чешките здравни управляващи записаха през вчерашния ден 28 469 нови случая на ковид, което е безспорен най-много от началото на пандемията. Новият връх на новозаразените надвиши с 8 199 случая индикаторите от понеделник. Предишните върхови стойности бяха регистрирани на 25 ноември предходната година - 27 937 нови случая.

Резкият растеж на новозаразените е обвързван с бързото разпространяване на разновидността Омикрон на ковид. Към момента заболеваемостта в Чехия доближи 950 инфектирани на 100 000 поданици. Омикрон към този момент е преобладаващ в централноевропейската страна с 10,7 милиона души население - с него са инфектирани повече от 80 % от новите случаи, показва Ройтерс.

Чешкото държавно управление ще обмисли през днешния ден въвеждането на наложителна имунизация за работещите в основни браншове и хората над 60-годишна възраст. Ще се мисли и вероятно за спомагателни противоепидемични ограничения. В Чехия бе скъсен срокът на карантината и изолацията, а от тази седмица се вкарва наложително тестване на чиновниците в фирмите.

Експерти не изключват, че в края на януари дневният брой на новите случаи в Чехия ще доближи близо 80 хиляди. От началото на пандемията в страната са умряли 36 937 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР