Чешките власти въведоха нови условия за влизане на неваксинирани граждани,

...
Чешките власти въведоха нови условия за влизане на неваксинирани граждани,
Коментари Харесай

Чехия въвежда нови правила за неваксинирани срещу COVID-19 |

Чешките управляващи вкараха нови условия за влизане на неимунизирани жители, идващи от страни с висок или доста висок риск от заразяване с COVID-19. Мерките са в действие от 27 октомври 2021 година, а все още България е в групата от страни с висок риск, заяви Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Прага неимунизираните жители, идващи от България, следва да показват негативен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването, като отпада опцията за влизане в страната с бърз антигенен тест. Те ще би трябвало да си създадат и втори PCR тест сред 5-ия и 7-ия ден след идването си.

Не се ползват каквито и да е ограничаващи ограничения за деца под 12 години, както и за имунизирани жители, притежаващи документ за имунизация.

Всички идващи от България следва да попълнят авансово електронен формуляр на пътуващия (Passenger Locator Form - PLF) и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес: https://plf.uzis.cz/

При директно прекосяване през територията на Чешката република до 12 часа няма условие за предварителна регистрация преди пътуването, нито за показване PCR тест преди или след влизане в страната.

Гражданите могат в детайли да се срещнат с настоящите условия за влизане в Чешката република и изключенията от тях на следния интернет уебсайт:

https://www.mvcr.cz/mvcren/article/coronavirus-information-of-moi.aspx

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към българското посолство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР