Чешката звезда на биатлона Габриела Коукалова пропуска олимпийските игри в

...
Чешката звезда на биатлона Габриела Коукалова пропуска олимпийските игри в
Коментари Харесай

Коукалова си плаща за критиките към IBU


Чешката звезда на биатлона Габриела Коукалова пропуща олимпийските игри в Пьончан поради здравословни проблеми. Носителката на Световната купа по биатлон за сезон 2015/2016 се бори с проблеми с прасците от лятото.

" Опитах се да направя каквото мога, с цел да се върна, само че по време на тренировките имах доста проблеми. Съжалявам, че не мога да вземам участие на Зимните олимпийски игри, защото те са връхна точка за всеки състезател ", сподели Коукалова преди дни на конференция в Прага.

Какво се крие зад това решение? Мнозина считат, че чехкинята е " осъдена " от управлението на интернационалния съюз по биатлон (IBU) с отвод да употребява лекарства, които да облекчат страданията й. Става въпрос за така наречен лечебно изключение, когато на спортистите се позволява използването на неразрешени препарати поради здравословното положение.

Неофициално напредъкът на Коукалова се свързва с приема на медикаменти за профилактика на рака. От подлата болест са страдали татко й и брачният партньор й, което изяснява терзанията й.

Думите й по адрес на шефа на Международния съюз по биатлон (IBU) Андерс Бесерберг, че е несъответстващ, поради меките ограничения по отношение на съветския биатлон, очевидно са й " изяли " главата. Именно IBU издава тези лечебни изключения, а по думите на самия Бесерберг сега от тях се възползват едвам четирима биатлонисти.

Явно Коукалова е получила отвод и по тази причина е решила да пропусне игрите в Пьончан в очакване на изборите за ново управление на организация, в която Чехия има мощни позиции.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР