Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма

...
Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE придоби американската фирма
Коментари Харесай

Легендарната американска оръжейна марка Colt стана собственост на чешкия производител CZ

Чешката оръжейна компания Сeskа zbrojovka Group SE закупи американската компания за произвеждане на огнестрелни оръжия Colt Holding Company LLC в това число канадското й поделение, заяви нощес пред публицисти ръководителят на борда на шефовете Лубомир Коваржик, предадоха Франс прес и ТАСС.

Нашето обединяване е стратегически стадий в развиването на двете компании, уточни Коваржик. Сливането е в цялостно сходство с нашата тактика да станем международен водач в производството на стрелково оръжие и основен сътрудник на въоръжените сили. Гордеем се, че включихме в активите си и Colt, който към този момент 175 години тясно си взаимодейства с армията на Съединени американски щати.

Чешката оръжейна компания става едноличен притежател на американската компания. Цената, платена от новия притежател, е 220 милиона $. Освен това, някогашният притежател на Colt получава и над 1 милион акции от Сeskа zbrojovka Group.

Шефът на Colt Денис Вейо, назова договорката " мощен съюз за двете марки и за нашите клиенти ".

Чешката оръжейна компания, която през 2020 година усили своята рентабилност с 10,2 %, с помощта на наличие на западните оръжейни пазари, разчита да укрепи позициите си в Америка. Очакват се поръчки от структурите за сигурност и от армията на Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.

Сeskа zbrojovka Group създава ловно и спортно оръжие марка CZ и всички типове стрелково оръжие за полицията и армията. Тя има предприятия в Чехия, Германия и Съединени американски щати, в които работят към 1650 души.

Основата през 1836 година от именития откривател и производител Самюъл Колт, Colt доставя армиите на Съединени американски щати, Канада и редица други страни. Фирмата създава също спортни и ловни оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР